Leden RODA1962 steunen Roda-gemeenschap met ruim 40.000 euro

Nieuw videosysteem voor jeugdopleiding, bijdrage aan toekomstplan Roda JC en verankering van de clubcultuur.
Ledenvereniging RODA1962 heeft voor het eerst de lidmaatschapsbijdrages van leden uitgekeerd aan Roda JC. Zoals beslist door de Algemene Ledenvergadering van de vereniging komt 16.000 euro ten goede aan de jeugdopleiding. Ook maakt de vereniging geld vrij voor maatschappelijke projecten en het recent opgestelde beleidsplan, een bedrag van zo’n 7.000 euro. We zijn ontzettend trots dat fans op deze manier een directe bijdrage kunnen leveren aan concrete doelen van de club. 

Investering in de jeugd, club en clubcultuur
Het geld voor de jeugdopleiding zal gebruikt worden om een video-analyse systeem aan te schaffen. Met deze investering kunnen we de jeugdopleiding verder professionaliseren en de kwaliteit van onze spelers verbeteren door de performance van het team en van individuele spelers beter te kunnen analyseren. Daarnaast is er bijgedragen aan het opstellen van het nieuwe beleidsplan "Opstaan & Aanpakken". Dit geeft Roda JC de mogelijkheid om richting te geven aan het realiseren van de ambities. Naast de 23.000 euro die aan Roda JC wordt overgemaakt stelden de leden geld beschikbaar voor de verankering van de clubcultuur via onder meer een museumwand in het stadion, een reünie van oud-spelers en de versteviging van de vereniging RODA1962.Dank aan alle leden
Voorzitter Stefan Kapell: “Met deze bijdrage levert de vereniging een substantiële steun aan de club. Ik ben trots op het besluit dat de ALV genomen heeft en de invulling die wij hier samen met Roda JC aan hebben kunnen geven. Het geld komt op deze manier op de juiste plek binnen Roda JC terecht. Ook komend jaar blijven we ons, samen met alle leden, inzetten voor een gezonde toekomst van onze club.”

Jordens Peters, Algemeen Directeur Roda JC: “Ik wil alle leden van RODA1962 bedanken voor hun bijdrage. Dat toont aan dat we in gezamenlijkheid de club weer opbouwen en op weg zijn naar een gezonde toekomst voor Roda JC.”

Ruim 800 leden, hard op weg naar de 1.000
Voor de besteding van de lidmaatschapsbijdrages van 2022 heeft de ALV afgelopen zomer een besluit genomen. Opnieuw zal een deel van het geld ten goede komen aan het financieel versterken van de club als ook het verankeren van de clubcultuur. De gesprekken over de exacte invulling hiervan starten binnenkort. Inmiddels heeft RODA1962 ruim 800 leden. Roda JC fans die willen meebouwen aan een gezonde toekomst voor de club kunnen voor slechts €19,62 per jaar lid worden via www.roda1962.nl/word-lid.

Geplaatst op: 31-10-2022