Nabeschouwing Roda JC Kerkrade O21 – SBV Excelsior O21

Vorige week zaterdag boekte Roda JC Kerkrade O21 de eerste overwinning van het seizoen. SBV Excelsior O21 werd in een doelpuntrijk duel met 3-2 verslagen.
Danny Volkers: “Na twee nederlagen op rij, was het noodzakelijk om thuis tegen Excelsior een goed resultaat te behalen. Vanaf de eerste minuut waren we gretig en voelde je dat de ploeg zich wilde revancheren."

Al vroeg in de wedstrijd kwam Roda JC op voorsprong. Kasper Spierings werd neergehaald in het strafschopgebied en kreeg een strafschop. Mart Remans schoot deze feilloos raak. Na ruim een halfuur spelen komt Excelsior min of meer uit het niets op gelijke hoogte.

Danny Volkers: “We blijven de bovenliggende partij en waren enkele keren dichtbij een tweede doelpunt. Na knullig balverlies geven we Excelsior na ongeveer een halfuur spelen de 1-1 cadeau en dat terwijl ze nog geen enkele mogelijkheid hadden gehad."

In de tweede helft blijft Roda JC de betere partij. Via onder andere Sposito, Spierings en Remans krijgt Roda JC kansen om op voorsprong te komen.

Danny Volkers: “De tweede helft het zelfde spelbeeld. Wij zijn comfortabel aan de bal, staan goed in de restverdediging en krijgen wat mogelijkheden om te scoren. Het duurt echter tot de 83e minuut voor we op voorsprong komen. Na een schitterende aanval via Kasper Spierings, Benji Bouchouari en Mart Remans is het de laatstgenoemde die 2-1 scoort."

Direct vanaf de aftrap hanteert Excelsior de lange bal richting het strafschopgebied van Roda JC. De bal wordt niet goed verwerkt en binnen 60 seconden is de stand weer in gelijk.

Danny Volkers: “Wij namen hier geen genoegen mee en perste er nog een slot offensief uit. Deze aanvalsdrang leverde ons uiteindelijk ook de verdiende overwinning op. Wederom is Mart Remans belangrijk. Zijn inzet gaat via de keeper en de knie van onze ingevallen spits Arwin Javad over de doellijn, 3-2. Deze tegenslag komt Excelsior niet meer te boven."

“Uiteindelijk winnen we gelukkig maar zeker verdiend!"
Geplaatst op: 30-09-2020