Maak kennis met... Amer Agovic

Hij is pas veertien jaar, maar speelt al negen seizoenen in de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Maak kennis met: Amer Agovic.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Amer Agovic en ik ben veertien jaar oud. Voor ik gescout werd door Roda JC speelde ik in Echt bij EVV. Ondertussen speel ik al negen jaar in de Voetbalacademie van de club. Ik ben een aanvallende middenvelder en speel dit seizoen bij de O16."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Mijn grootste doel is het halen van het eerste elftal van Roda JC. Daar wil ik een basisplaats veroveren en zo snel mogelijk terugkeren naar de eredivisie. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als de club dan al in de eredivisie actief is. Na Roda JC zou ik het ook geweldig vinden om een stap naar het buitenland te maken. De Engelse Premier League is een competitie waar ik heel graag in zou willen spelen. Daarnaast zou ik ook heel graag voor nationaal team van Montenegro willen spelen. Mijn ouders zijn daar geboren, waardoor ik in het bezit ben van een dubbel paspoort."

Heb je een voorbeeld? Wie?
“Mijn voorbeeld is oud-Ajacied Hakim Ziyech. Hij is heel creatief en heeft een prachtige pass in huis. Daarnaast heeft hij ook nog een geweldig schot. Voor mij heeft hij alles wat een aanvallende middenvelder nodig heeft. Hij heeft eerst in de eredivisie stappen omhoog gemaakt (SC Heerenveen, FC Twente en Ajax) en is vanuit daar vertrokken naar Chelsea in de Premier League. Dit carrière verloop zou ik zelf ook graag hebben."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Mijn favoriete ex-Roda JC-speler is Mitchel Paulissen. Dit, omdat hij, net als ik, al heel jong bij Roda JC speelde, hij heeft de hele voetbalacademie doorlopen en uiteindelijk het eerste elftal gehaald. Hij heeft ook nog een belangrijk aandeel gehad in de promotie in 2015. Net als bij Ziyech hoop ik het voorbeeld van Paulissen te kunnen volgen."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar ben ik negentien en hoop ik een mijn debuut gemaakt te hebben voor het eerste elftal van Roda JC. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als ik dan een basisplaats zou hebben en ik al belangrijk zou zijn voor het team. Het liefste natuurlijk in de eredivisie en anders wil ik er alles aan doen om met de club te promoveren naar waar we thuishoren: de eredivisie."
Geplaatst op: 30-03-2021