Nabeschouwing Roda JC Onder 16 - FC Volendam

Afgelopen zaterdag stond voor de O16 de thuiswedstrijd tegen Volendam op het programma.
Na de valse start had de ploeg van trainer Boldiszsar Bodor een goede wedstrijd neergezet tegen Sparta en was iedereen benieuwd of dat kon worden doorgezet nadat we in de eerste seizoenshelft nog 2-2 hadden gespeeld tegen Volendam.

Vanaf minuut 1 was er geen vuiltje aan de lucht. Volendam dat weliswaar hoog stond met de mannen gaf Roda toch makkelijk de ruimte om daar tussen te voetballen. Hoewel Roda redelijk makkelijk mocht voetballen leverde dit toch niet echte duidelijke kansen op. Mogelijkheden waren er wel maar om mogelijkheden om te zetten tot kansen zal de eindpass toch beter verzorgd moeten worden. Doordat Roda niet doorduwde en Volendam niet echt aanstalten maakte ging men rusten met 0-0.

Na rust leek de boodschap aangekomen want Roda startte wat feller en was nadrukkelijker opzoek naar het doelpunt. Dit doelpunt kwam er ook in de 7de minuut na rust nadat Fabio Sposito na een knappe individuele actie in de 16 werd neergehaald en de daarop toegewezen penalty door aanvoerder Gereno Janssen werd binnen geschoten. Lang konden de mannen hier echter niet van genieten want amper 4 minuten later stond het alweer 1-1. Een corner voor Volendam werd niet klemvast gepakt en in de rebound kon men van dichtbij de 1-1 binnen schieten. De waarschuwing werd opgepakt want er werden niet veel kansen meer weg gegeven. De aanvallers bleven doorgaan en creëerden enkele kansen waarbij het in de 67ste minuut weer raak was. Dit keer was het Senne Ghiro die de bal kon binnenschieten na een knappe steekbal van Kasper Spierings. In de laatste minuut was het diezelfde Kasper Spierings die attent reageerde zoals het hoort bij een echte spits toen de keeper in een indraaiende vrije trap niet goed kon verwerken en daarmee de 3-1 op het scorebord zette.

Na deze wedstrijd staat Roda gedeeld koploper met Volendam en PEC Zwolle, alle drie hebben ze er drie gespeeld en 6 punten. Volgende wedstrijd voor Roda is dan gelijk weer een mooi affiche want in Zwolle staat aanstaande zaterdag medekoploper PEC Zwolle ze op te wachten. Kunnen de mannen de stijgende lijn vast houden?

Tekst: trainer Onder 16
Geplaatst op: 30-01-2018