Twee winst partijen voor Roda JC Elite

Verslag Roda JC Elite
Afgelopen week kwamen de elitegroep O16 - O21twee maal in actie.
Lees hieronder de wedstrijd verslagen tegen Alemania Aachen (17november) en Standaar Luik (23 november)
Na twee overwinningen op Belgische bodem, Rc Genk en RSC Anderlecht stonden de elite van Roda JC op zaterdag 17 november tegenover Alemania Aachen U19 (uitkomend voor de Bundesliga).

Roda JC wist ook deze wedstrijd winnend af te sluiten, de basis voor deze 0 - 2 overwinning werd in de eerste helft gelegd. Met een stevige wind, zocht Roda JC snel de ruimte in de rug van de tegenstaander. Na de 0 - 1 van Bjorn Stassen (kopbal) en de 0 - 2 van Jimmy Vijgen (na een goed uitgespeelde counter), stapelde de kansen zich in rap tempo op. Echter paal, lat (2x) en de keeper van Alemania Aahen voorkwamen erger.
De tweede helft had het fysiek sterke Aachen de wind in de rug, maar ondanks dat, bleven de talenten van Roda JC eenvoudig overeind, dit tot grote frustratie van de thuisploeg.

Enkele dagen na de goede overwinning op Alemania Aachen stond alweer de volgende uitdaging op het programma van de Roda JC Elilte.

Op 23 november was Standaard Luik (combi O19/ 2de elftal) de tegenstander. Dat het op deze vrijdagmiddag 23/11 een sensationeel wedstrijd zou worden had niemand vooraf gedacht.

De Belgen openden zeer sterk en kregen in de begin fase enkele dotten van kansen, maar tot doelpunten kwamen ze niet. De eeuwenoude voetbalwet werd waarheid, Roda JC benutte iedere halve kans, wat een zeer verrassende ruststand van 0 - 3 betekende. ( 0 -1; Anisse Brrou, 0 - 2; Bjorn Stassen en 0 - 3; Kaan Tanriver).

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat de spelers in het geel/zwart vanmiddag met scherp schoten. Want na 12 minuten in de 2de helft is het reeds 0 - 7. (0 - 4; Anisse Brrou, 0 - 5; Dennis Schutte, 0 - 6; Anisse Brrou, 0 - 7; Diyar Acik). Het slotakkoord was voor Ibou Cherif die met een fraaie kopbal de 0 - 8 eindstand bepaalde.

De tegenstander van vandaag had veel moeite met de agressieve manier van drukzetten en het vooruit verdedigen van Roda JC, waardoor men veelvuldig balverlies leed of buitenspel stond. En waar Roda JC bijna iedere kans benutte, miste Standaard enkele riante mogelijkheden.


Geplaatst op: 29-11-2018