Teams Voetbalacademie op koers!

Maar liefst vijf teams van onze Voetbalacademie zijn nog volop in de race voor het kampioenschap in de voorjaarscompetitie. Onze JO21, JO16, JO15 en JO14 voeren de ranglijst in hun divisie aan, terwijl JO18 zich eveneens bij de top drie kan scharen, als zij hun inhaalduel morgen winnend kunnen afsluiten.
Roda JC JO21 doet het prima en kan zich na de eclatante overwinning op AFC JO21 van afgelopen week (8-0) gaan opmaken voor de kraker tegen Cambuur Leeuwarden, dat met een gelijk aantal punten eveneens aan de kop van de ranglijst staat. Dit titanenduel staat voor volgende week op het programma en kan op de voorlaatste speeldag zelfs beslissend zijn voor de eindklassering met betrekking tot kampioenschap en promotie.
 
Roda JC JO18, dat in het najaar ook al om de prijzen speelde, moet zich in de wedstrijd tegen concurrent Go Ahead Eagles revancheren voor de onnodige verliespartij bij koploper Excelsior Rotterdam (4-2). Inzet van het duel is de directe aansluiting bij de top van het klassement, waarbij de kloof tussen de nummer 1 Excelsior Rotterdam en onze JO18 dan nog maar twee punten bedraagt. Een mooie affiche voor een spannende en veelbelovende wedstrijd.

Roda JC JO16 zet de uitstekende prestaties van het najaar, waarin dit team heel lang meespeelde voor de titel maar uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede plaats, op gestage en prima wijze voort. Het team staat na de overwinning bij Fortuna Sittard (1-5) momenteel wederom fier aan kop en voert de ranglijst aan, met nog twee wedstrijden te gaan.
 
Roda JC JO15 doet het eveneens goed en heeft, na het kampioenschap in het najaar, wederom goede papieren om zich ook in het voorjaar tot kampioen van de competitie te mogen kronen. Na de overwinning van afgelopen week tegen UDI’19 (4-0) is het verschil met de directe concurrenten zelfs vier verliespunten, met de uitwedstrijden naar beide ploegen in het vooruitzicht. Een prima uitgangspositie die zeker voor inspiratie en motivatie zal zorgen.

Roda JC JO14 is na de uit-overwinning bij VVV- Venlo op titelkoers en zag het verschil met nummer twee FC Den Bosch tot drie punten groeien door een remise van de Bosschenaren tegen Fortuna Sittard. Met nog twee wedstrijden op het programma heeft dit team alle troeven in de hand om het kampioenschap in de wacht te slepen. Een mooie uitdaging en goed vooruitzicht!
 
Ook de andere teams, Roda JC JO13, Roda JC JO12 en Roda JC JO11 ontwikkelen en presteren naar tevredenheid en zetten elke week hun beste beentje voor, hetgeen absoluut een compliment waard is en een stimulans moet zijn om in de voetsporen te kunnen treden van hun voorbeelden.
Geplaatst op: 29-04-2022