Jong Roda JC wint bij Jong Feyenoord

Jong Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag knap gewonnen op bezoek bij Jong Feyenoord. Op Varkenoord won het tweede elftal van Roda JC met maar liefst 1-4 van de Rotterdammers. Safouane Ahidar had een groot aandeel in de winst: hij scoorde twee keer.
Jong Roda JC werd al vroeg in de wedstrijd aan een voorsprong geholpen. Via Jong Feyenoord-verdediger Lewis ging de bal, vanuit een corner, er al na vijf minuten in. Daarna was het vooral Jong Feyenoord dat de aanval zocht, maar het creëerde geen grote kansen. Kort voor rust was het Jong Roda JC dat zijn voorsprong wist te verdubbelen. Safouane Ahidar kapte naar binnen en schoot prachtig de bal in de rechter bovenkruising.

In de tweede helft was het eerste noemenswaardige moment ook direct een doelpunt voor Jong Roda JC. Met nog een dik een halfuur op de klok wist ook Jimmy Vijgen zichzelf op het scorebord te zetten. Met een assist van Livio Milts kon de linksvoor, die overigens geheel vrijstond, Jong Feyenoord-doelman Kooreaar passeren.

Een kwartier voor tijd deed Jong Feyenoord nog iets terug via Hall. Hij schoot de bal goed binnen bij de verre hoek, na een prima steekpass van Huijgen. De Rotterdammers kwamen vervolgens met een heus slotoffensief. Net voor tijd vloog een zwakke voorzet nog bijna binnen voor Jong Feyenoord, maar doelman Raf Mertens was alert. In de tegenstoot werd Jong Roda JC wel succesvol. Vijgen kon de ingevallen en tevens vrijstaande Kaan Tanriver aanspelen, die vervolgens Ahidar vond en zijn tweede goal van de middag liet maken.

Wil je de doelpunten van Jong Roda JC zien? Ga dan snel naar ons Instagram-account!

Volgende week dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma. In het Parkstad Limburg Stadion is Jong Go Ahead Eagles de volgende tegenstander van Jong Roda JC. De aftrap is om 18:30 uur.

Opstelling Jong Feyenoord: Koorevaar, Hall, Lewis, Hendriks, Van der Zeeuw, Owusu (46' Gündüz), Oulad M'hand, De Mooij (73' Zitman), Huijgen, Bannis, Belarbi (61' Lake).

Opstelling Jong Roda JC Kerkrade: Raf Mertens, Clint Ghijsen, Roshon van Eijma, Richard Jensen (46' Fons Flapper), Mitchel Keulen (37' Juan Alonso), Nicky Souren, Dico Jap Tjong (73' Kaan Tanriver), Livio Milts, Safouane Ahidar, Ivan Prtajin, Jimmy Vijgen.

Scoreverloop: 5' Lewis 0-1 (E.D.), 45' Ahidar 0-2, 58' Vijgen 0-3, 73' Hall 1-3, 90+1' Ahidar 1-4.
Geplaatst op: 28-01-2020