Voorbeschouwing Roda JC O21 - SBV Excelsior O21

Na de nederlaag van vorige week speelt de O21 vandaag tegen de O21 van SBV Excelsior. Danny Volkers verwacht een andere wedstrijd dan tegen Alphense Boys
Waar wijt je de nederlagen van de afgelopen twee weken aan?

"Tegen Vitesse verliezen we zeer geflatteerd. Tot de 55e minuut zijn we de bovenliggende partij en krijgen we de beste kansen om op voorsprong te komen. Vitesse slaat daarna in de counter keihard toe, door de eerste de beste kans te benutten. Vitesse komt even later vanuit een scrimmage ietwat gelukkig op 0-2. Vervolgens nemen we risico‘s en geen we iets te geforceerd op zoek naar de aansluitingstreffer. Dan blijkt Vitesse dodelijk effectief te zijn en benutten ze iedere halve kans."

"Verleden week brengen we onszelf al snel in een lastige positie tegen een ultra verdedigend Alphense Boys. We lopen na enkele minuten reeds tegen een onnodige tegentreffer treffer aan, daarbij is ons baltempo te laag om de defensie uit elkaar te spelen. De halve kansen die we krijgen, benutten we niet. Als dan vlak voor rust de gasten in de counter 0-2 maken, speel je een verloren wedstrijd. De tweede helft blijken we niet in staat om een vuist te maken en verliezen we terecht met 1-3."

We zagen tegen Vitesse en Alphense Boys twee verschillende teams. Tegen Alphense Boys deden immers een aantal eerste elftal spelers mee. Maakt dit het voetballen lastiger?

"We hebben een brede selectie van 24 spelers, daarbij zijn er nog een 7-tal spelers bij ons eerste elftal die bij de O21 mogen spelen. Het is juist belangrijk en mooi dat spelers die momenteel minder minuten maken op ons eerste elftal de mogelijkheid hebben om bij de O21 goede wedstrijden te spelen en wedstrijdritme te behouden. Dat dit betekend dat andere jongens een keer niet spelen is geen enkel probleem. We spelen immers 28 competitiewedstrijden en ik plan heel veel goede oefenwedstrijden zodat alle spelers genoeg minuten maken. Zo hebben we jongstleden uit bij Feyenoord O21 gespeeld en de komende weken staan MVV, PSV en OHL Leuven gepland. Daarbij is het voor de jonge gasten goed en leerzaam om met wat meer ervaren jongens te mogen spelen."

Wat verwacht je van Excelsior zaterdag?

"Excelsior is een zeer behoorlijk elftal, waartegen we het de laatste jaren zeer lastig hebben. In tegenstelling tot Alphense Boys verwacht ik een meer open wedstrijd, met 2 ploegen die met aanvallende intenties zullen spelen."
Geplaatst op: 26-09-2020