Maak kennis met... Garcia Lukombo

Op een steenworp afstand van Sportpark Kaalheide is hij bij FC Kerkrade-West begonnen met voetballen. Inmiddels speelt hij al dertien jaar in de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Maak kennis met: Garcia Lukombo
Stel jezelf even voor
“ik ben Garcia Lukombo, negentien jaar oud en op mijn vijfde begonnen met voetballen bij FC Kerkrade-West. Ik heb daar twee jaar gespeeld voor ik binnen kwam bij de Voetbalacademie van Roda JC. Ik speel dus al dertien jaar bij de club. Op dit moment speel ik bij de O21 als aanvaller. Ik ben ook altijd aanvaller geweest."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik hoop dat ik na al die jaren van hard werken het eerste elftal van Roda JC haal. Ik wil me blijven doorontwikkelen, een basiskracht worden en slagen bij de club. Als dit alles lukt, hoop ik na een aantal mooie jaren een stap naar het buitenland te maken. Ik zou het ook heel mooi vinden als ik international kan worden, maar nu ligt de focus natuurlijk volledig op de eerste stap: het halen van het eerste elftal van Roda JC.

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
“Ik heb niet echt een voorbeeld, maar ik vind Cristiano Ronaldo wel dé complete speler. Hij is iemand die alles op honderd procent doet. Hij houdt van de actie, is snel en ook nog eens tweebenig. Voor een aanvaller natuurlijk heel belangrijk."

Wie is je favoriete (ex-)Roda JC-speler?
“Ik heb niet een favoriete (ex-)Roda JC-speler. Wel vind ik Guus Hupperts een goede speler. Hij speelde net als mij als rechtsbuiten bij Roda JC. Hij is snel, heeft doorzettingsvermogen en was, met name in zijn laatste seizoen, bepalend voor het team."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Ik hoop dat ik binnen vijf jaar een bassispeler ben in het eerste elftal van de club. Het zou natuurlijk harstikke mooi zijn als we de dan in de eredivisie zouden spelen en ons daar kunnen handhaven. Natuurlijk wil ik dan ook belangrijk zijn voor het team. Ik zou het ook geweldig vinden als ik ooit in de Premier League mag spelen."
Geplaatst op: 26-04-2021