Voorbeschouwing Roda JC – FC Volendam O19

De wedstrijd Roda JC Kerkrade O19 tegen FC Volendam wordt zaterdag om 15.00 uur gespeeld op het terrein van FC Kerkrade West.
Voordat wij beginnen met Volendam even terug naar de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie uit tegen NAC. De eerste helft was zeer zeker de moeite waard om te zien. Beide partijen kozen vol de aanval en dat resulteerde al snel tot grote kansen aan beide zijden. Na een uitstekende actie van Mart Remans volgde een onhoudbaar schot en kwam Roda op een 0-1 voorsprong. Vervolgens krijgt NAC een vrije trap die door Boyd Derksen met kunst en vliegwerk gestopt wordt. Het is Roda wat de klok slaat. Enorme kansen voor rust worden helaas om zeep geholpen zodat NAC in de wedstrijd blijft.

Dat gaat Roda dan ook bekopen, in de eerste 10 minuten van de 2e helft geven wij de wedstrijd volledig uit handen en staat 2-1 op het scorebord. Dan wordt er een doelpunt van Roda afgekeurd waarbij de bal achter de achterlijn zou zijn geweest.Op z'n minst een twijfelgeval. Uiteindelijk scoort NAC nog uit een corner waardoor de wedstrijd, volledig onnodig, met 3-1 verloren gaat.

Dat betekent dat men zaterdag thuis tegen Volendam revanche moet nemen, wat echter niet zo gemakkelijk zal zijn. Volendam is een club die altijd talenten voortbrengt en die zullen ook zeker in dit team aanwezig zijn. Technisch verzorgt voetbal staat hoog in het vaandel. Daar zullen wij een grote portie wilskracht tegenover moeten stellen, teneinde de 3 punten in Kerkrade te kunnen houden.
Geplaatst op: 26-01-2017