Maak kennis met... Arwin Javad

Dit seizoen was Arwin Javad al belangrijk voor Roda JC Kerkrade O21. Mede door zijn twee treffers tegen PSV O18 en de winnende goal tegen Excelsior O21 liet hij al direct zien wat hij in huis had. De spits van Iraanse afkomst sloot dit seizoen pas aan bij het team van Danny Volkers. Maak kennis met: Arwin Javad.
Stel jezelf even voor.
“Mijn naam is Arwin Javad, ik ben 19 jaar en dit is mijn eerste seizoen als speler in de Voetbalacademie van Roda JC. De afgelopen jaren heb ik mijn opleiding genoten bij N.E.C. Nijmegen. In die jaren werd ik ook geselecteerd voor het Iraanse O19-jeugdelftal. Ik ben een lange en fysiek sterke spits die makkelijk een bal vast kan houden en een neusje voor de goal heeft."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik hoop het te schoppen tot de hoofdmacht van Roda JC en uiteraard wil ik dan ook slagen bij het eerste. Tegen die tijd zien we dan wel verder, maar dat is mijn eerste doel. Daarnaast zou ik graag Iran willen vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap voetbal. Op het WK komen de beste spelers, landen en trainers samen om daar te strijden voor de wereldtitel. Als ik daar zou kunnen spelen zou dat een enorme eer zijn."

Heb je voorbeeld? Zo ja, wie?
“Robert Lewandowski vind ik echt een fantastische voetballer. Hij is, net zoals ik, een spits die graag de bal in de voeten heeft. Ook met het hoofd is hij ijzersterk. Het maakt niet uit van welke afstand hij schiet, hij schiet ze er namelijk allemaal in."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Sanharib Malki, zonder twijfel. Toen ik ‘vroeger´ naar Roda JC keek, viel hij me al op. Met zijn duelkracht, kopballen en schoten was hij een nachtmerrie voor elke verdediging. Ik hoop dan ook in de voetsporen van Sanharib te treden en veel doelpunten te maken voor Roda JC."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Allereerst hoop ik in die tussentijd mijn debuut gemaakt te hebben bij het eerste van Roda JC. Mezelf handhaven in dat elftal is dan natuurlijk mijn tweede doel. Verder hoop ik uit te groeien tot een belangrijke speler voor de club. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ik over vijf jaar in de Premier League in Engeland speel, maar mijn focus ligt voorlopig nog op de eerste twee doelen."
Geplaatst op: 24-12-2020