Uitslagen Frits schrouff future trophy

Gisteren (zondag 23 oktober) vond voor het eerst de Frits Schrouff Future Trophy plaats. Op Kaalheide namen zestien O12 teams het tegen elkaar op. AA Gent was uiteindelijk de grote winnaar door in de finale met 3-2 te winnen van Schalke 04.
Uit dankbaarheid en waardering, en als erkenning voor hetgeen hij voor ons betekent, werd dit toernooi opgedragen aan Frits Schrouff. We zijn verheugd en trots zijn naam hieraan te mogen verbinden, de Frits Schrouff Future Trophy: een jaarlijks terugkerend evenement, ter herinnering aan de heer Schrouff. Daarnaast bedankt de Voetbalacademie van Roda JC ook nogmaals al haar sponsoren die dit mogelijk gemaakt hebben: PLUS supermarkt Tim & Joyce Janssen, Ikke Kids Junior Store, D&D Verhuur, Yvvy & De Vrienden van Roda

Het toernooi begon met een poulefase. De vershillende poules zagen er als volgt uit:
Poule A: Royal Antwerp FC, Zulte Waregem, MSV Duisburg & Willem II
Poule B: Roda JC Kerkrade, Schalke 04, OH Leuven & FC Utrecht
Poule C: 1.FC Köln, KAA Gent, FC Eindhoven & Rot Weiss Essen
Poule D: Club Brugge, K. Beerschot VA, Fortuna Düsseldorf & FC Emmen

Na de Poulefase werd een Champions League (nummers 1 t/m 8) en een Europa League (nummers 9 t/m 16) gespeeld. Roda JC behaalde de Champions League door eerste te worden in poule B. De gastheren wonnen al hun poulewedstrijden (waaronder een 2-0 zege op finalist Schalke 04). In deze rond werd het helaas meteen uitgeschakeld door Zulte Waregem. Ook als er in de Knock-out fase verloren werd was het toernooi nog niet voorbij. Zo speelde Roda JC hierna nog twee wedstrijden. Er werd met 3-1 verloren van Club Brugge en met 3-0 gewonnen 1.FC Köln. Hierdoor eindigde Roda JC als 7e.

De eerste winnaar van de Frits Schrouff Future Trophy werd uiteindelijk AA Gent. De Belgen waren in de finale met 3-2 te sterk voor Schalke 04.

Volledige eindklassering:
1. AA Gent
2. Schalke 04
3. Zulte Waregem
4. K. Beerschot VA
5. Club Brugge
6. Royal Antwerp
7. Roda JC Kerkrade
8. 1.FC Köln
9. MSV Duisburg
10. Fortuna Düsseldorf
11. OH Leuven
12. FC Eindhoven
13. Willem II
14. FC Emmen
15. FC Utrecht
16. Rot Weiss Essen

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.
 
Geplaatst op: 24-10-2022