Lang seizoen Roda JC A1 eindigt in verdiende promotie naar Eredivisie.

Na een moeilijke najaarscompetitie, waarin veel eerstejaars A-spelers (2/3 van de gehele groep) moesten worden ingepast, moest er bij de bovenste 4 ploegen worden geëindigd om zodoende de kans op promotie naar de eredivisie uiteindelijk te kunnen bewerkstelligen. De fysieke weerstand van onze tegenstanders in de 1e competitiehelft gaf veel problemen en de eerstejaars moesten er heel erg aan wennen.
Vooral onze aanvoerders Danny Stassar en Irio Baur, hebben samen met de andere twedejaars o.a. Jerome Kroonen en Ivo Spobeck dan ook alle zeilen bij moeten zetten om een plaats bij de eerste 4 ploegen te kunnen afdwingen. Na een fantastische eerste wedstrijd die werd afgesloten met 6-1 winst tegen Fortuna leek het een makkie te worden, echter niets was minder waar. Zo moest er in de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen worden van Feyenoord A2 om na de winterstop in de 1e divisie hoog te mogen uitkomen. Na een goede en spannende wedstrijd werd er uiteindelijk met 3-1 gewonnen en was plaats 4 en dus plaatsing een feit samen met Sparta A1, Ajax A2 en Feyenoord A2.

Hierna volgde een erg korte winterstop waarin enkele noten moesten worden gekraakt. Ook kregen we in de 2e competitiehelft nog te maken met (zware) blessures van Mart Remans, Euan Ruiter, Haydar Kilic, Ilias el Arguioui, Noah Harms, Twan Roex, Celestin Lux en ook spits Oleg Cheprassov was lange tijd niet topfit. Uiteindelijk fit, heeft hij in de laatste 10 wedstrijden nog 7 doelpunten gescoord.

Op 9 januari begonnen we uit tegen FC Twente aan de voorjaarscompetitie, wat inhield dat we tot en met 14 mei nog 22 wedstrijden moesten spelen. In deze competitie moesten we bij de beste 6 eindigen om uiteindelijk te promoveren naar de Eredivisie. Na een ietwat weifelend begin was duidelijk dat de eerstejaars spelers zich behoorlijk hadden ontwikkeld en spelers die in de 1e competitie helft weinig speeltijd hadden gehad kwamen meer aan bod zoals o.a. Tristan van Hoogdalem, Patrick Effendi, Scott Adriolo en Claudio Kiala. Verder was ook duidelijk dat de eerste jaars spelers steeds stabieler werden in hun prestaties; Tom Hermans, Pepijn Schlosser, Keano van der Heijden hadden zich erg goed ontwikkeld en de talentvolle Nicky Souren werd steeds bepalender. Ook kregen we nog de sierlijke B1-speler Thomas Paumen erbij die aan een nieuwe uitdaging toe was en het prima heeft gedaan. Opmerkelijkste eerstejaars speler was echter zonder twijfel Omran Haydary die in de 28 competitiewedstrijden die hij heeft gespeeld dit seizoen 29 doelpunten heeft weten te scoren. Een prima moyenne.

In de laatste 7 wedstrijden wisten we maar liefst 16 punten te vergaren en uiteindelijk slaagden we met z‘n allen 2 wedstrijden voor het einde van de competitie in het behalen van de teamdoelstelling. Promotie naar de eredivisie was een feit en we eindigden zowaar op een prachtige 3e plaats boven Sparta A1, Ajax A2 en Feyenoord A2, ploegen die in de najaarscompetitie nog allen voor ons waren geëindigo.

De mooiste zege dit seizoen was er echter zonder twijfel een, die buiten het veld is behaald. Trainer Marco heeft een nieuwe lever gekregen en het herstel gaat erg voorspoedig. Het was een erg mooi seizoen met een goede groep waarvan we als staf (Ger, Eric, Jos ,Marco en Dominik) enorm hebben genoten.
Geplaatst op: 23-05-2016