Roel Brouwers toegelaten tot UEFA A opleiding

Roel Brouwers start in Mei aan de opleiding om zijn UEFA A diploma te behalen. Twee jaar geleden haalde de oud-verdediger van Roda JC Kerkrade al zijn UEFA B en C diploma.
“Als trainer wil ik me blijven door ontwikkelen en ik denk dat UEFA A daarin de juiste stap is." Brouwers wilt kijken wat hij in de komende jaren kan doen in het trainersvak en daarin is deze opleiding een belangrijk stap. “Met UEFA A mag je als trainer eigenlijk alles, behalve hoofdtrainer worden in het betaald voetbal." Om hoofdtrainer in het betaald voetbal te mogen zijn heb je immers UEFA Pro nodig. “Alles stap voor stap en eerst komend jaar UEFA A halen voor we verder kijken."

Voor het behalen van UEFA A moet Brouwers meermaals naar Zeist, maar ook stages lopen bij andere BVO‘s van medecursisten. “Ik kijk er heel erg naar uit om te starten en ben benieuwd naar wat er allemaal uit gaat komen. Momenteel leer ik al heel veel door mijn functie bij het eerste elftal en deze ervaring kan ik zeker gebruiken tijdens de opleiding."

Wij feliciteren Roel en wensen hem veel succes!
Geplaatst op: 23-03-2021