Maak kennis met... Gereno Janssen

Hij voetbalt al vanaf zijn vierde en hoopt ooit in de Premier League te spelen. Maak kennis met: Gereno Janssen.
Stel jezelf even voor?
“Ik ben Gereno Janssen, negentien jaar oud. Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij VV Amstenrade en als zevenjarige ben ik binnen gekomen bij de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Ik heb in mijn tijd bij de club met name rechtsback of centraal achterin gespeeld. De laatste twee seizoenen is rechtsback mijn vaste positie geworden. Ik speel momenteel bij de O21."

Wat wil ik bereiken met voetballen?
“Ik zou heel graag van mijn hobby mijn beroep willen maken. na twaalf jaar hard werken in de Voetbalacademie van Roda JC wil ik ervoor zorgen dat ik professional word en dat ik mezelf en mijn familie trots kan maken. Het zou daarom ook heel mooi zijn als ik binnen nu en twee jaar mijn debuut mag maken voor het eerste elftal van Roda JC. Ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor de club die natuurlijk terugkeert op het hoogste niveau en zich daar ook handhaaft. Een club als Roda JC hoort immers thuis in de eredivisie. Ik hoop mij bij de club te kunnen door ontwikkelen en over een paar jaar een mooie transfer te maken. De Premier League zou ik geweldig vinden en dat zou mijn droom compleet maken. Op dit moment focus ik me natuurlijk volledig op Roda JC."

Heb je een voorbeeld?
“Op dit moment is Trent Alexander-Arnold mijn grote voorbeeld. Hij is een speler van Liverpool FC en speelt, net als mij, rechtsback. Wat ik geweldig vind aan hem is zijn drive naar voren en offensieve speelstijl. Deze speelstijl vind ik mooi en past bij mij.

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC speler?
“Mijn favoriete (ex-)Roda JC-speler is Nathan Rutjes. Nathan was een speler die altijd honderd procent inzet had en met zijn mentaliteit was hij een voorbeeld. samen met Danny Volkers is hij in mijn tijd bij de O17 nog mijn trainer geweest. In dit jaar heb ik van beiden veel geleerd. Met Nathan sprak ik veel persoonlijk en hij vertelde mij altijd dat opgeven geen optie is. Ook maakte hij duidelijk dat je mentaliteit goed moet zijn. Een groot talent zonder de juiste mentaliteit redt het niet."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar hoop ik een vaste waarde in het eerste elftal van Roda JC te zijn. Met de club hoop ik dat we dan in de eredivisie spelen en we ons daarin kunnen handhaven. Wat er later op mijn pad komt, zie ik vanzelf."
Geplaatst op: 23-03-2021