Rick Plum als talentencoach aan de slag bij De Voetbalacademie

Rick Plum keert terug bij Roda JC. De oud-speler en oud-trainer van Roda JC gaat jeugdspelers van Roda JC klaarstomen voor ‘het grote werk.' Tevens zal Plum voor de technische staf van De Voetbalacademie en Hoofd Jeugdopleidingen Danny Volkers gaan fungeren als klankbord.
GOED GEVOEL
Rick Plum: ‘Na een gesprek met Martijn Wismans ben ik snel in contact gekomen met Hoofd Jeugdopleidingen Danny Volkers. Dit voelde meteen goed. Ik heb de afgelopen maanden al op Sportpark Kaalheide rondgelopen en zodoende al contact gehad met verschillende spelers en trainers. We vullen elkaar goed aan en kijken uit naar een prettige samenwerking.´

ONTWIKKELING
Danny Volkers: ‘We willen onze academie steeds verder professionaliseren. Mijns inziens zijn daarvoor vier pijlers van essentieel belang. Één van die pijlers is de kwaliteit en het specialisme van de technische staf. De afgelopen maanden heb ik veelvuldig met Rick gesproken over de rol van Talentencoach. Door zijn ervaring als trainer én als speler, weet hij als geen ander wat er gevraagd wordt in het Betaald Voetbal. Rick zal onze talentvolle spelers, in de breedste zin van het woord, gaan begeleiden in de laatste fase van hun ontwikkeling, met als uiteindelijke doel om in de toekomst meer en betere spelers door te laten stromen naar het eerste elftal´.
Geplaatst op: 22-06-2021