Maak kennis met... Quinten Beckx

Via Patro Eisden is hij terecht gekomen bij de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Ondertussen speelt hij hier al vijf jaar. Maak kennis met: Quinten Beckx.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Quinten Beckx, ik ben zeventien jaar oud en speel nu bij de O18 en de O21. Ik kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Dit is mijn vijfde seizoen bij Roda JC en hiervoor heb ik bij Patro Eisden gespeeld in België."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik wil natuurlijk heel graag profvoetballer worden. Er is namelijk niets mooiers dan van je hobby je beroep te mogen maken. Ik zou heel graag debuteren voor het eerste elftal van Roda JC, omdat ik hier veel heb meegemaakt en ondertussen dus al vijf jaar speel. Uiteindelijk zullen we wel zien hoe het loopt, maar dat is mijn doel op dit moment."

Heb je een voorbeeld? Wie?
“Andres Iniesta is echt een voorbeeld voor mij. Hij heeft echt alles wat een middenvelder nodig heeft: Techniek, inzicht en nog veel meer."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Mijn favoriete voormalig speler van Roda JC is Nathan Rutjes. Toen ik bij de O17 speelde was hij mijn trainer samen met Danny Volkers. Nathan heeft me echt geïnspireerd in hoe leuk hij het spelletje vond. Daarnaast gaf hij altijd alles zowel op, als naast het veld."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar zie ik voor me dat ik een profcontract heb. Ik hoop natuurlijk dat dit bij Roda JC is, maar als het niet zo is dan is dat niet het einde van de wereld voor mij. Als ik mijn droom ergens anders moet verwezenlijken dat is dat ook goed."
Geplaatst op: 22-02-2021