Jong Roda JC wint van Jong NAC

Gisterenavond is Jong Roda JC goed begonnen aan de promotiepoule van de reservecompetitie. Door een doelpunt van Fadel Gobitaka werd er met 1-0 gewonnen van Jong NAC, dat daardoor zijn eerste nederlaag van het seizoen leed.
In de eerste helft was Jong NAC de bovenliggende partij. Waar Jong Roda JC weliswaar heel hoog druk zette, lukte het Jong NAC on zich er veelal goed onderuit te spelen. De eerste kans kwam op naam van Livio Milts. Na een steekbal van Mart Remans nam de Belg doelman Kramer onder vuur, maar die zette daar een prima redding tegenover. Niet veel later was het Radomir Novakovic die met een goede reflex een doelpunt van Jong NAC wist te voorkomen. Roda JC bleef loeren op mogelijkheden uit de omschakeling, maar kreeg er geen grote kansen uit. In de blessuretijd van de eerste helft was Jong NAC heel dicht bij de openingstreffer, maar Finn Stokkers wist doelman Novakovic niet te passeren.

Tien minuten na rust was het Milts die Remans aan de linkerkant weg stuurde. De in Eygelshoven geboren aanvaller behield het overzicht en bediende Fadel Gobitaka op maat: 1-0. Jong NAC voerde daarop het tempo en de druk omhoog, maar Jong Roda JC hield zich goed staande. Zelf kon het team van coach Danny Volkers de wedstrijd enkele keren beslissen, maar invallers Anisse Brrou en Dico Jap Tjong kregen de bal niet voor een tweede keer achter de Jong NAC-doelman. Tevens namen Milts en Remans doelman Kramer nog onder vuur, zonder resultaat.

De volgende wedstrijd voor Jong Roda JC staat gepland op dinsdag 28 januari. Het team van trainer Danny Volkers gaat dan op bezoek bij Jong Feyenoord. Op het trainingscomplex '1908' zal er om 14.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling Jong Roda JC: Radomir Novakovic, Clint Ghijsen, Roshon van Eijma, Fons Flapper, Bryan van Hove, Safouane Ahidar (60. Anisse Brrou), Nicky Souren, Kaan Tanriver (65. Dico Jap Tjong), Fadel Gobitaka (85. Jimmy Vijgen), Livio Milts, Mart Remans.
Opstelling Jong NAC Breda: Kramer, Mashart, Van der Avert, Den Heijer, Siereveld, Bozkurt, Neelen, Vanacker, Kuyper, Bohui, Stokkers.
Scoreverloop: 55. Fadel Gobitaka, 1-0
Geplaatst op: 22-01-2020