Nabeschouwing Excelsior - Roda JC Onder 19

De uitwedstrijd tegen Excelsior was op voorhand een lastige wedstrijd. Gezien we dit seizoen bij de bovenste 4 moeten eindigen is dit een concurrent van ons.
De eerste helft begonnen we slordig aan de wedstrijd wellicht dat wat druk op de wedstrijd zat. Veel balverlies, niet in de organisatie, een tegenstander die de bovenliggende partij was. Halverwege de wedstrijd krijgen we een vrije trap in de 5 op een foute terugspeelbal van Excelsior, dit was de aanleiding om de 1-0 te scoren waardoor we onder de druk vandaag kwamen. 1-0 was de ruststand

In de rust duidelijk aangegeven dat we strakker in de organisatie moeten gaan zitten, en de linies kort bij elkaar houden hierdoor kregen we de wedstrijd onder controle.
We zijn de tweede helft niet echt in gevaar gekomen en we hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen met counters van Jimmy en Anisse. Uiteindelijk werd dit wel beloond door een mooie uitval van Ibou en Jimmy waardoor Ian met de kop scoorde.

Deze wedstrijd hebben we als collectief over de streep weten te trekken we doen nog mee voor de 4de plek voor promotie naar de eredivisie. Aankomende zaterdag mede concurrent voor de 4de plek VVV Venlo thuis. Dat beloofd een spannende wedstrijd te worden!

Tekst: trainer Onder 19
Geplaatst op: 21-11-2017