Maak kennis met... Lenn Copier

Hij is pas veertien jaar oud, maar hoopt in de toekomst in de voetsporen van Benjamin Bouchouari te treden. Maak kennis met: Lenn Copier.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Lenn Copier en ik ben veertien jaar oud. Ik ben begonnen met voetballen bij RKVV WDZ uit Bocholtz. Ik speel vanaf de O12 bij de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Ook mijn broers spelen bij de club. Reg speelt bij de O13 en Raf bij de O18. Met hen voetbal ik ook veel als ik niet op de club ben. We vinden het hartstikke leuk dat we alle drie voor Roda JC mogen spelen. Momenteel speel ik zelf bij de O16 als middenvelder."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik wil het maximale eruit halen en de beste versie van mezelf worden. Ik hoop dat ik profvoetballer kan worden en dan het liefste op een zo hoog mogelijk niveau."

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
“Mijn voorbeeld is voormalig Gouden Bal-winnaar Luka Modric van Real Madrid. Hij speelt net als mij op het middenveld en is jaren een van de beste spelers van de wereld geweest. Misschien is hij dat nog steeds wel."

Wie is je favoriete (ex-)Roda JC-speler?
“Mijn favoriete Roda JC-speler is ook een middenvelder: Benjamin Bouchouari. Ik denk dat ik, mede door zijn speelstijl, het meeste van hem kan leren binnen de huidige selectie van Roda JC."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar ben ik pas negentien. Ik hoop me dan dusdanig ontwikkeld te hebben dat ik goed genoeg ben voor het eerste elftal van de club."
Geplaatst op: 19-04-2021