Jeugdspelers maatschappelijk actief in ‘Roda JC on Tour 2017‘

Zoals elk jaar staat ook dit jaar weer aan het einde van het seizoen Roda JC on Tour op het programma. Dit is een project van de Roda JC Voetbalacademie en Roda JC Midden in de Maatschappij waarbij we onze jeugdspelers bij maatschappelijke activiteiten inzetten om ze naast voetbal ook een maatschappelijke rol te laten vervullen.
De aftrap is al gemaakt door Roda JC O-13 die op 12 maart jl. gecollecteerd hebben voor de Stichting Gehandicaptensport. Hierbij hebben ze een bedrag opgehaald van ruim €800,0 waarmee de stichting weer mooie dingen kan doen. Inmiddels hebben ook Roda JC O-10 en O-14 al een activiteit gehad waar eerstgenoemde aan een zeskamp bij St. Jan Baptist meegedaan heeft en Roda JC O-14 een wedstrijd tegen het G-Team van Sportclub‘25 heeft gespeeld ter ere van hun seizoensafsluiting.

In de week voor en na Hemelvaart staan de rest van de activiteiten gepland waarbij Roda JC O-17 op 23 mei begint met een bezoek aan de Hambos Kliniek om daar met de bewoners te gaan wandelen. Op 24 mei staan twee activiteiten gepland. Roda JC O-19 gaat een Walking Football wedstrijd spelen tegen het Walking Football team van Roda JC en Roda JC O-16 gaat een bezoek brengen aan het Knoevelhöfke. Na het Hemelvaartsweekeinde gaat op 30 mei Roda JC O-16 naar Gastenhof Urmond om daar een rondleiding te krijgen en een wedstrijd te spelen tegen de cliënten daar. Op 31 mei staan meteen 3 activiteiten gepland, Roda JC O-17 gaat mee sporten bij Basisport Limburg in Rolduc en Roda JC O-11 en O-9 spelen een wedstrijd tegen respectievelijk het G-Team van Minor en het team van Care4Kidz.

Een dag later wordt het weer erg druk. Dan speelt Roda JC O-15 een wedstrijd tegen het G-Team van Kerkrade-West en Roda JC O-12 tegen het G-Team van EHC. Roda JC O-13 gaat die dag helpen en meetrainen bij de training van de G-Stars United van Roda JC in de SoccerArena. Vervolgens staat de laatste activiteit van dit seizoen gepland op 8 juni met een wedstrijd tussen het G-Team van Roda JC en Roda JC O-14. Daarna gaat onze jeugdafdeling hun eerste korte welverdiende vakantieperiode in en kunnen ze nog nagenieten van de mooie momenten die ze met hun maatschappelijke bijdrage hebben kunnen leveren aan heel veel mensen.
Geplaatst op: 17-05-2017