Roda JC Challenge O11 groot succes!

Onder uitstekende omstandigheden werd gisteren op Sportpark Kaalheide de traditionele Roda JC Challenge gehouden, die dit keer werd georganiseerd voor O11-teams uit de regio.
Bijna 250 jeugdspelers verdeeld over twintig teams zetten vier uur lang hun beste voetbalbeentje voor en streden voor de hoogste sportieve eer. Samen met hun voetbalvriendjes konden ze daarbij bovendien genieten van de aanwezigheid van mascotte Koempeltje, die net als hoofdtrainer Streppel, een kijkje kwam nemen tijdens dit sportieve evenement om de deelnemers een sportief hart onder de riem te steken en extra motivatie te bieden.

Het was een drukte van jewelste: vele toeschouwers vonden de weg naar Sportpark Kaalheide en konden er genieten van leuke en spannende wedstrijden, waarin voetbalplezier voorop stond. Spreekstalmeester René Trost zorgde ervoor dat iedereen zich welkom voelde en vergezelde de aanwezigen in de voortgang van het toernooi, zodat niemand iets hoefde te missen.

Het strak en goed georganiseerde toernooi bood voor ieder wat wils en het was goed te merken dat een ieder het goed naar zijn of haar zin had. De boeiende wedstrijden, het heerlijke zonnetje, de vrolijke muziek (uit de splinternieuwe geluidsinstallatie die beschikbaar gesteld wordt door de Vrienden van Roda JC), de gezelligheid langs de velden en in de kantine en het enthousiasme van de deelnemers zorgden voor een uitstekende sfeer.

Omstreeks 13.00 uur was er bovendien een ludieke actie met betrekking tot de clubbrede actie voor hulp aan Oekraïne, waarbij de spelers van de acht ploegen die doorstroomden naar de plaatsingswedstrijden een geel-blauw doek met een duidelijke beeld aan een ieder toonden, hetgeen met luid applaus werd beloond.

Uiteindelijk werd de hoogste sportieve eer van dit evenement, de toernooiwinst, in de wacht gesleept door het team van vv De Leeuw uit Brunssum, dat in de finale FC Landgraaf met het kleinst mogelijke verschil wist te verslaan (0-1), De derde plek was voor vv Schaesberg, dat met dezelfde cijfers wist te winnen van Groene Ster. In de strijd om de vijfde en zesde plaats ging de zege naar Weltania, dat Rood Groen LVC ‘01 met 0-1 aan de zegekar wist te binden. En Rksv Bekkerveld eiste met een 1-0 zege de zevende plaats op ten koste van vv Amstenrade.

De trotse winnaar van deze Roda JC Challenge O11, vv De Leeuw O11 zal op 8 april a.s. in het Parkstad Limburg Stadion gehuldigd worden bij de wedstrijd Roda JC – Jong AJAX en mag bovendien Roda JC O11 uitdagen voor een mooie voetbalpartij.

Roda JC Voetbalacademie wil graag alle clubs, alle deelnemers, de kaderleden / begeleiders, alle belangstellenden, onze supporters, onze medewerkers, de vele ondersteuners, en iedereen die hierin nog niet benoemd zijn en die dit toernooi tot een groot succes hebben gemaakt hartelijk danken voor hun steentje dat ze hebben bijgedragen aan dit succes!
Geplaatst op: 16-03-2022