Maak kennis met... Jens Willems

Via RKVV Voerendaal kwam hij op zevenjarige leeftijd terecht in de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Met Guus Hupperts als voorbeeld wil hij graag doorstromen tot de hoofdmacht. Maak kennis met: Jens Willems.
Stel jezelf even voor:
“Mijn naam is Jens Willems en ik ben zestien jaar. Ik ben op m‘n vijfde begonnen met voetballen bij RKVV Voerendaal en ik mocht toen ik zeven jaar was al beginnen bij de Voetbalacademie van Roda JC. Meestal speel ik als rechtsbuiten, maar ik kan ook in de spitspositie uit de voeten."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik zou heel graag van mijn hobby mijn beroep willen maken. Het zal heel mooi zijn als ik daarmee kan beginnen bij Roda JC en vanuit hier een verdere carrière kan opbouwen. Als ultieme droom zou ik graag in het Nederlands Elftal willen spelen. Maar eerst wil ik mij richten op Roda JC."

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
“Ik heb twee grote voorbeelden: Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé. Als ik puur naar mentaliteit kijk, ga ik voor Ronaldo. Hij heeft heel hard moeten werken om de absolute top te bereiken en daar heb ik heel veel respect voor. Maar als ik dan puur kijk naar de speelwijze ga ik toch voor Kylian Mbappé. Hij heeft een goed schot, hij is snel en qua speelwijze durf ik mezelf ook wel met hem te vergelijken.

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Mijn favoriete speler Roda JC-speler is Guus Hupperts. Hij speelde ook rechtsbuiten destijds en was een hele snelle speler die veel kansen kon creëren. Ik hoop dan ook in zijn voetsporen te treden door alle jeugdelftallen van Roda JC te doorlopen en te schitteren in het eerste elftal."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over 5 jaar zou ik graag willen spelen in het eerste elftal van Roda JC. Ik wil de club terugbrengen naar waar ze thuishoort. Mocht dat lukken zou ik ook een buitenlands avontuur wel mooi vinden. Maar ik richt me voorlopig op het eerste doel."
Geplaatst op: 15-03-2021