Maak kennis met... Fabio Sposito

Hij speelt al zes jaar in de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade en met Kaká als voorbeeld hoopt hij volgend seizoen zijn debuut te mogen maken in het eerste elftal van Roda JC. Maak kennis met: Fabio Sposito.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Fabio Sposito en ik ben achttien jaar oud. Voor ik bij Roda JC terecht kwam, heb ik één jaar bij Patro Eisden en zes jaar bij Racing Genk in België gespeeld. Ondertussen speel ik alweer zes jaar in de Voetbalacademie van Roda JC. Ik speel op het middenveld en dan het liefst als aanvallende middenvelder.

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Volgend seizoen wil ik graag mijn debuut maken in het eerste elftal van Roda JC. Ik zou de club graag helpen om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie. Later zou ik het natuurlijk hartstikke mooi vinden als ik een mooie transfer naar een buitenlandse topclub kan maken. Ook zou ik het geweldig vinden als ik international van Italië zou kunnen worden en als ultieme droom zou ik graag wereldkampioen willen worden.

Heb je een voorbeeld? Wie?
“Mijn voorbeeld is de Braziliaan Kaká. Hij speelde onder andere voor AC Milan en Real Madrid. Hij is mijn voorbeeld, omdat hij op mijn positie speelde en ik hem een goede speler vond. Hij was altijd goed voor veel doelpunten en assists. Daarnaast bleef hij altijd bescheiden terwijl hij in zijn gloriejaren een van de beste spelers van de wereld was."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Mijn favoriete ex-Roda JC-speler is Nathan Rutjes. Hij was echt een speler met karakter, heel erg gedreven en ging altijd vol voor het maximale resultaat!"

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar hoop ik bij een mooie club in het buitenland te spelen. Daar wil ik dan een vaste waarde zijn en tot de kern van het team behoren. Vanzelfsprekend wil ik dan belangrijk zijn voor het elftal. Natuurlijk wil ik ook mijn bekendheid vergroten."
Geplaatst op: 15-02-2021