Vooruitblikken met... Jordy Reneerkens

Afgelopen maandag hervatte de O21 van Roda JC Kerkrade de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Jordy Reneerkens blikt vooruit.
Hiervoor heb je bij VVV-Venlo gewerkt. Hoe en waarom heb je voor Roda JC gekozen?
“Ik heb hiervoor inderdaad drie jaar bij VVV-Venlo gewerkt. Hier heb ik de O17, O19, Jong en het laatste jaar de O21 onder mijn hoede gehad. Mijn contract liep af bij VVV en na een aantal goede gesprekken met Danny Volkers heb ik besloten om hier de uitdaging aan te gaan. Tussen 2002 en 2004 heb ik hier zelf gespeeld en in het seizoen 2013/2014 heb ik hier mijn  UEFA B-diploma gehaald. Kaalheide is dus zeker geen onbekend terrein voor me.”
 
Wat voor type trainer is Jordy Reneerkens?
"Ik ben een trainer die er alles aan doet om het maximale uit iedere speler te halen. De lat ligt bij mij dan ook erg hoog. Ik wil er zeker van zijn dat spelers niets hebben laten liggen op hun weg om profvoetballer te worden. Ik probeer de spelers ook iedere dag te spiegelen aan hun eigen gedrag. Op het veld, maar zeker ook daarbuiten! Trainer van de O21 zijn is een mooie uitdaging. Je weet dat niet iedereen het zal halen, maar je bereidt ze voor op die eventuele stap richting het betaalde voetbal. Als (jeugd)speler heb ik het zelf ook meegemaakt hoe hard het kan zijn. In de jeugd gaat alles top, maar de laatste stap naar de senioren is moeizaam. Hier bereiden wij de spelers daar zo goed mogelijk op voor. Hier gaat de opleiding ook om meer dan alleen voetbal. Iedereen heeft een eigen verhaal. Hoe ga je om met tegenslagen? Hier wil ik graag bij helpen. Iedereen heeft een individuele benadering nodig. Iedereen heeft immers zijn eigen rugzakje en daar moeten we flexibel in zijn. Bij deze individuele aandacht valt de teamprestatie natuurlijk niet weg! Daarnaast willen we de jongens ook ontwikkelen en op een goede manier afleveren aan de maatschappij."
 
Jullie zijn maandag begonnen aan het tweede blok van de voorbereiding. Hoe beviel die training?
“Maandag was voor ons een nul meeting. Hoe komt iedereen terug van vakantie? We hebben gekeken hoe iedereen daar uitgekomen is en het team zag er fris en engergiek uit. We waren dan ook zeker tevreden.”
 
Wat mogen we dit seizoen van de O21 verwachten?
In de competitie hopen we ons goed te kunnen handhaven. De dynamiek in ons elftal is hiervoor ook heel belangrijk. We hebben jonge spelers die nog bij de O18 mogen spelen en jongens die dadelijk afvallen bij het eerste elftal. Dit zorgt voor een levendige dynamiek en People management is hierin heel belangrijk. We hopen natuurlijk ook talenten af te leveren bij het eerste elftal en anders minimaal de afstand tussen de O21 en Roda JC-1 te verkleinen”
 
Er zijn een viertal spelers van de O21 aangesloten bij het eerste elftal. Hoe kijk jij hiernaar?
“Altijd mooi als jongens een kans krijgen. De mindset gedurende het proces is voor hen heel erg belangrijk. Zij kunnen te maken krijgen met teleurstellingen en belangrijk is dan hoe zij hier mee om gaan. Zie je spelen bij de O21 vervolgens als een degradatie of juist als kans om jezelf weer te laten zien? Dit is heel belangrijk. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ze alle vier met de juiste instelling aan het werk zullen gaan!”
 
Geplaatst op: 14-08-2021