Nabeschouwing PEC Zwolle - Roda JC Onder 14

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op het programma tussen de nr. 5 PEC Zwolle en nr. 7 Roda JC. Bij winst van PEC Zwolle zou het gat groeien tussen beide ploegen naar 5 punten. Bij winst van Roda zou Roda over PEC Zwolle heen gaan.
Tijdens de eerste 10 minuten leek het erop dat PEC Zwolle een makkelijke middag zou hebben daar waar het al 3 goede kansen liet noteren, echter niet alle kansen werden benut. Na deze laatste kans leek het erop dat Roda JC wakker was geschud want het ging beter verdedigen en liet zelfs een eerste kans noteren. Roda nam iets meer overwicht en creëert een aantal mogelijkheden maar het duurde tot de 26ste minuut voordat er een doelpunt viel. Mick Niessen reageert attent en rond met een knappe vallende trap netjes af. 1 minuut voor rust was het Cyliano Cecilia die attent reageert in de 16 en koeltjes afrond. Ruststand 0-2. Na rust is het spelbeeld hetzelfde als in de laatste fase van de eerste helft. Roda is de betere partij en PEC Zwolle beperkt het spel tot counteren.

Wederom duurt het 10 minuten voordat er een doelpunt valt en wederom is het Roda die het doelpunt mag noteren. Ryan Vierhout pikt de bal op eigen helft op en rond na een mooie solo koeltjes af in de korte hoek. 5 minuten later is het weer raak als de opgekomen centrale verdediger Stan Cloodt attent reageert op een afvallende bal en deze hard binnen schiet. Daarna lijkt het erop alsof de mannen denken dat de buit binnen is en laten ze even de teugels varen. Er word minder kort gedekt en omschakelen lijkt niet meer nodig… dit resulteert erin dat PEC Zwolle binnen 6 minuten 2 doelpunten maakt en daardoor de stand terug brengt tot 2- 4. De spreekwoordelijke puntjes worden op de i gezet vanaf de kant en vooral gemaand om kalm te blijven en dingen te doen waar je goed in bent. 5 minuten na de 2-4 van PEC Zwolle is het Tjerk Meijs die zijn optreden bekroont met een doelpunt en daarmee de wedstrijd op slot gooit.

Na de eerste 15 minuten leek het erop dat Roda een hele moeilijke middag zou hebben maar dat beeld draaide 180 graden. Een verdiende overwinning zorgt ervoor dat een top 4 klassering zeker nog in beeld is. Iets wat met nog 2 wedstrijden te gaan is zeker een doelstelling is voor de mannen van Lance Cobben en Patrick Otten.
Geplaatst op: 14-05-2018