Voorbeschouwing

Dit weekende komen diverse jeugdteams van Roda JC VA in actie.
Lees hieronder de voorbeschouwing van de komende wedstrijden.
Op de laatste speeldag van de najaarscompetitie reist onze JO19 af naar Deventer om het daar op te nemen tegen het plaatselijke Go Ahead Eagles. Aangezien de sportieve kaarten in deze najaarsreeks reeds geschud zijn, staat er enkel een stukje prestige op het spel. Roda JC O19 dat zich exact midden op de ranglijst bevindt, zal de twee posities lager geklasseerde Eagles van zich af moeten houden om plek 7 in de eindrangschikking veilig te stellen. De voortekenen zijn gunstig, want in de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één keer verloren, vorige week van De Graafschap (1-2), dat daarmee de koppositie op de ranglijst veroverde.

Zondag ontvangt JO15 middenmoter NAC uit Breda en heeft op de slotdag van de najaarsreeks een overwinning nodig om ook in het voorjaar weer in deze competitie te mogen uitkomen. Vorige week had dit team de winst zo goed als binnen bij Excelsior in Rotterdam, maar moest het toezien hoe de thuisclub diep in de blessuretijd langszij kwam en zelfs de volle winst pakte. In de laatste weken doet ook dit team het goed en zal zondag weer zijn beste beentje voor gaan zetten, om zo een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Roda JC JO14 speelt eveneens tegen NAC Breda, maar gaat op bezoek uit de trotse club uit Brabant, die vorige week de koppositie verloor door met 11-2 te verliezen bij ADO Den Haag. Roda JC O14 bezet een verdienstelijke vierde plek op de ranglijst en zal met een goed gevoel afreizen naar Breda, gelet op het feit dat de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team, begin november, een prima pot voetbal opleverde. Roda JC kreeg destijds een aantal prima kansen om de wedstrijd over de streep te trekken, maar zag in extremis de bal via de kluts in het eigen doel verdwijnen. De geelzwarten zullen komende zaterdag uiteraard voor revanche gaan om dit onterechte verlies goed te maken.

De JO13 speelt zaterdag een belangrijke pot bij Vitesse, dat bij winst nog mogelijk winterkampioen kan worden, als koploper ADO Den Haag verliest van middenmoter NAC Breda. Voor onze JO13 staat er een heel ander belang op het spel: het team dat de drie laatste wedstrijden winnend afsloot kan bij winst of remise over concurrent De Graafschap heen gaan in de strijd om klassenbehoud, dat eenzelfde aantal punten heeft maar over een beter doelsaldo beschikt. Het zal daarom een wedstrijd worden met alles erop en eraan en dat is onze mannen van JO13 wel toevertrouwd. We hebben er dan ook vertrouwen in dat onze geelzwarte trots alles zal geven om een goed resultaat te behalen.

Voor onze JO11 staat de verre uitwedstrijd naar PEC Zwolle op het programma. In de thuiswedstrijd tegen de blauwwitten werd nog onnodig verloren en het zal de mannen van JO11 er dan ook veel aan gelegen zijn om sportieve revanche te nemen. Dat zal echter niet gemakkelijk worden, omdat de ploeg uit Overijssel heeft aangetoond over een sterke ploeg met veel individuele kwaliteiten te beschikken. Als de Kerkraadse ploeg de goede prestatie van afgelopen weekend echter een vervolg kan geven (wedstrijd bij Excelsior) zou dit team een goede najaarsreeks kunnen besluiten met een mooie uitzege...

Ook Roda JC JO10 speelt zijn laatste wedstrijd voor de winterpauze en gaat daarvoor op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch. Met de eclatante overwinning op De Graafschap van vorige week op zak (21-10) reizen de geelzwarten met veel zelfvertrouwen naar de Brabantse hoofdstad om aldaar de sportieve degens te kruisen met de plaatselijke FC. Ook dit geelzwarte team kan een goede najaarsreeks in stijl afsluiten door met een goede prestatie terug te keren naar Kerkrade.

Geplaatst op: 13-12-2018