Nabeschouwing Roda JC Kerkrade O18 - Go Ahead Eagles O18

Na een uitstekende seizoenstart leidde Roda JC Kerkrade O18 zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. Go Ahead Eagles was met 3-2 te sterk. Trainer Roel Brouwers blikt terug.
Roda JC O18 begint zwak aan de wedstrijd. Binnen de minuut kijkt het team van Roel Brouwers al tegen een 0-1 achterstand aan. Na ongeveer 25 minuten trekt Roda de stand via James Oglesby weer gelijk.

“We beginnen natuurlijk dramatisch aan de wedstrijd. We komen al heel snel op een achterstand en voor de 0-1 had GAE ook al een grote kans. Je kunt dus rustig zeggen dat onze start erg slecht was. Na 15 à 20 minuten gaan we iets beter spelen en komen we iets beter in de wedstrijd. In deze fase maken we dan ook terecht 1-1. Hierna hebben we via onder andere een schot op de lat van Nadir Marguaa nog kansen gehad op de 2-1. Ook Go Ahead Eagles krijgt nog wat kansen om te scoren. Met name via standaardsituaties die toch redelijk gevaarlijk waren. Uiteindelijk gaan we dan met een 1-1 stand rusten"

Na rust is het balbezit met name voor de gasten uit Deventer. Dit leid uiteindelijk ook tot een achterstand voor Roda JC O18.

“Je hoopt het de tweede helft dan in ieder geval beter op te pakken. Vervolgens vind ik dat we dan eigenlijk te ver naar achter gedrukt worden. Je ziet uiteindelijk de 1-2 dan ook wel aankomen. Vervolgens valt snel daarna ook nog de 1-3 en dan weet je gewoon dat het heel lastig wordt."

Ondanks een achterstand van twee doelpunten gaat Roda JC O18 met nog twintig minuten te spelen wel opzoek naar de aansluitingstreffer. Via een rake kopbal van Martijn van der Ven lukt dit ook.

“Na de 1-3 hebben we wel geprobeerd om weer terug in de wedstrijd te komen. Tien minuten voor tijd lukt dit dan ook en maken we 2-3. Daarna spelen we alles op alles om ook nog 3-3 te maken maar helaas zat dit er niet meer in."

Uiteindelijk lukt het Roda JC O18, ondanks een slotoffensief, niet om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De slechte start bleeft de ploeg de hele wedstrijd achtervolgen.

“Vandaag zie je dat wanneer je slecht aan een wedstrijd begint je daar eigenlijk de hele wedstrijd achteraan loopt. We hebben ook wel goede fases in de wedstrijd gehad maar al met al was het zaterdag niet goed genoeg. Daardoor hebben we de drie punten helaas laten liggen. Als we 3-3 of 2-2 hadden gespeeld was dit ook al in ons voordeel geweest. Nu komt Go Ahead Eagles namelijk toch wat korter bij op de ranglijst en dat is gewoon heel erg jammer. Balen maar met goede moed door naar volgende week!"

Scoreverloop
0-1
1-1 James Oglesby
1-2
1-3
2-3 Martijn van der Ven
Geplaatst op: 13-10-2020