Nabeschouwing wedstrijd van de week Roda JC O13- Achilles'29 O13

Door Roda JC vroeg vast te zetten probeerde Achilles'29 het Roda JC O13 knap lastig te maken, maar door goede voetballende acties kwam Roda JC er meerdere malen gevaarlijk uit.
Een voorzet van Chadi Nasri wordt verkeerd ingeschat en verdwijnt achter de keeper in het doel, 1-0 In de 8ste minuut. Door op de helft van de tegenstander te blijven spelen had Roda JC een licht overwicht maar tot echt gevaarlijke kansen kwam dit niet.
In de verdediging hield de laatste linie van onze O13 stand tegen Achilles´29 dat met een serie gevaarlijke tegenaanvallen een doorbraak wou forceren. Vlak voor het rustsignaal was het wederom een voorzet over de linkerkant die door Sem Sijtsma hard werd binnen gekopt, 2-0.

Om de tegenstander makkelijker vast te zetten speelt Roda JC in de 2de helft 1 tegen 1 met als resultaat veel gewonnen duels om de bal. Roda JC O13 creëerde nog 4 doelrijpe kansen die helaas de juiste afronding miste. Twaalf minuten voor het einde mocht Achilles´29 een strafschop nemen na een handsbal in de Kerkraadse zestien en kwam de spanning terug in de wedstrijd. Roda JC stond door het spel van Achilles´29 onder druk maar kwam in de slotfase niet meer in problemen.

Roda JC O13 wint met 2-1 van Achilles'29 en is door de 3 gewonnen punten winterkampioen met 6 punten voorsprong op de rest van de competitie.
Geplaatst op: 12-12-2016