Roda JC Kerkrade O13 bereikt finale Bekkerveld toernooi

Roda JC Kerkrade O13 heeft op het toernooi in Bekkerveld de finale weten te bereiken. In een toernooi met tegenstanders als Willem II, Fortuna Sittard en FC Eindhoven was alleen de laatstgenoemde in de finale te sterk.
In de groepsfase treft Roda JC O13: VV Scharn O14, Fortuna Sittard, FC Kerkrade-West O14 en Bilzerse Waltwilder VV.

VV Scharn O14 1-0
"Tegen Scharn hadden we veel moeite met de fysieke tegenstander en de lange ballen die zij speelden" zegt trainer Lars Delnoy. "We zijn blijven geloven in een goed resultaat en kort voor het einde winnen we dan ook verdiend." Het toernooi wordt zo met een overwinning afgetrapt.

Fortuna Sittard 3-0.
De tweede wedstrijd was een derby tegen Fortuna Sittard. "Tegen Fortuna spelen we een veel betere wedstrijd dan tegen Scharn. We winnen dan ook dikverdiend met 3-0 en er waren zelfs nog genoeg mogelijkheden om meer te scoren."


FC Kerkrade West O14 5-0
De derde groepswedstrijd is er een tegen FC Kerkrade West. Een oudere tegenstander die eenvoudig werd verslagen. "Een prima wedstrijd tegen een tegenstander die niet mee kon in ons tempo. Enige aanmerking is dat we meer hadden moeten scoren."

Bilzerse Waltwilder VV 1-1
Tegen de ploeg uit België weet de O13 voor het eerst dit toernooi niet te winnen. "Helaas geven we een 1-0 voorsprong nog uit handen. Gezien de wedstrijd hadden we iets meer verdiend vond ik." De strijd om de koppositie wordt beslist door strafschoppen. Roda JC O13 wint deze reeks waardoor het als groepswinnaar doorgaat naar de kwartfinales.

Kwartfinale tegen FCV Venlo U14 0-0
Tegen de Venlonaren komt de O13 in de reguliere speeltijd niet to scoren. Opnieuw moeten er strafschoppen genomen worden. "Tegen FCV Venlo spelen we misschien wel onze minste wedstrijd. Opnieuw hadden we moeite met een oudere en fysiek sterke tegenstander. Uiteindelijk winnen we opnieuw een strafschoppenreeks en gaan we door naar de halve finale."Halve finale tegen Willem II 1-0
In de halve finale wacht met Willem II een zware tegenstander. "Een flink contrast met de vorige wedstrijd tegen FCV Venlo. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het toernooi. Zonder zelf echt in de problemen te komen hebben we genoeg kansen gecreëerd en dan ook verdiend gewonnen." Roda JC plaatst zich met deze knappe overwinning voor de finale!

Finale tegen FC Eindhoven 0-2
Vol vertrouwen start de O13 aan de finale tegen FC Eindhoven, maar helaas blijkt deze tegenstander iets te sterk. "Zowel fysiek als voetballend was FC Eindhoven iets verder dan ons. Door de toegenomen vermoeidheid konden we helaas geen vuist meer maken. Ondanks de nederlaag in de finale zijn we trots op onze prestatie en tevreden met de verloop van het gehele toernooi."


Het eerste toernooi sinds lange tijd en in een nieuwe samenstelling was dus een succes. Met een combinatie van goed voetbal, de juiste mentaliteit en plezier hebben we een mooi resultaat neergezet. Dit geeft de technische staf en de spelersgroep nog meer vertrouwen en zin om aan de slag te gaan richting het seizoen!

Foto's met dank aan Rick Kenniphaas
Geplaatst op: 12-07-2021