KidsRun Kerkrade: geslaagde dag!

Op zaterdag 10 juni vond de eerste editie van KidsRun Kerkrade plaats. Dit initiatief van de gemeente Kerkrade werd in samenwerking georganiseerd met Roda JC Midden in de Maatschappij, voortvloeiend uit het convenant om de maatschappelijke krachten te bundelen. Het evenement vond plaats op sportpark Kaalheide.
Om 08.30 uur verzamelden de deelnemers zich op Sportpark Kaalheide. Na de inschrijvingen volgde het openingswoord door wethouder Jo Schlangen en Roel Brouwers. Vervolgens volgde een korte warming-up en om 09.30 uur startte de eerste clinic: voetbal. De deelnemers werden in groepjes ingedeeld en er volgde een circuit met allemaal verschillende voetbalspellen door de Voetbalacademie van Roda JC. Na de voetbalclinic volgde er een tennisclinic door TCK‘54 en een atletiekclinic door Achilles TOP.

Na de drie inspannende clinics werden de goodiebags aan de kinderen uitgedeeld met daarin leuke goodies maar ook hun lunch. Ook konden de kinderen zich uitleven op de stormbaan, springkussens, in de bubbleballen en op de waterbowlingbaan. Na een stevige lunch was iedereen klaar voor de sponsorloop. De deelnemers renden fantastisch! Wat deed iedereen het goed!!

Om 13.00 uur was deze geweldige dag afgelopen. Alle deelnemers haalden maar liefst €950,- op aan sponsorgeld. Gemeente Kerkrade vulde dit bedrag aan tot €1250,-. De cheque van dit mooie bedrag werd overhandigd aan Roger van der Linden die in november de New York marathon gaat rennen voor het goede doel KiKa.

Wij willen Gemeente Kerkrade, Voetbalacademie Roda JC, TCK‘54, Achilles Top, AH XL, Soccer Arena, Bowlo, Balloonsverhuur en Kinderopvang Kerkrade bedanken voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag. Ook een speciaal woord van dank aan onze fantastische deelnemers!

10 juni 2017 KIKA Kidsrun

Geplaatst op: 12-06-2017