Sterke periode Voetbalacademie Roda JC

In het weekend waarin het eerste elftal van Roda JC Kerkrade de vierde periodetitel binnen haalde en zich kan gaan opmaken voor de play-offs, deden ook de teams van onze voetbalacademie van zich spreken. Bij het opmaken van de sportieve balans kan er met veel tevredenheid worden teruggeblikt op de prestaties en resultaten van de verschillende academie-teams.
In de kraker tegen medekoploper pakte Roda JC JO21 de volle winst: in het stadion van SC Cambuur trokken onze beloften de zege over de streep in een wedstrijd waar er voor elke meter en elke bal gestreden werd. Met een bewonderenswaardige en knappe teamprestatie zegevierde de Kerkraadse formatie (0-2) en kan de ploeg komende zaterdag uit bij Excelsior Maassluis de kroon op het seizoen zetten door het kampioenschap en promotie te bewerkstelligen.

Ook Roda JC JO18 pakte de volle winst door op Sportpark Kaalheide met 2-0 tegen nummer vier FC Eindhoven sportieve revanche te nemen voor de onnodige verliespartij van een week eerder bij koploper Go Ahead Eagles. De geelzwarte ploeg staat daarmee op een vierde plaats in de ranglijst en heeft bij een overwinning op de laatste speeldag nog uitzicht op een eindrangschikking bij de top drie.

Roda JC JO16 deed als koploper eveneens goede zaken door op Sportpark Kaalheide een eclatante 12-1 overwinning op nummer drie TOGB te behalen. Door dit resultaat blijft dit team lijstaanvoerder en kan het op de slotdag van de competitie promotie bewerkstelligen door de titel te behalen.

Roda JC JO15, dat als koploper de eindfase van deze voorjaarscompetitie is in gegaan, speelde afgelopen zaterdag niet en blijft een prima uitgangspositie houden voor de komende beslissende wedstrijden.

Alhoewel Roda JC JO14 niet in competitieverband uitkwam, deed het op twee fronten goede zaken: in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain speelde het team een prima partij, maar moest er genoegen worden genomen met de kleinst mogelijke verliespartij (1-0), terwijl een remise de spelverhoudingen beter had weergegeven. In de competitie liet de concurrentie punten liggen en daardoor kan dit team komende zaterdag thuis tegen FC Eindhoven kampioen worden en promoveren!

Roda JC JO13 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper PEC Zwolle en verraste daar met een prima 1-3 overwinning, waardoor de titelstrijd in deze klasse weer helemaal open is en FC Twente / Heracles JO13 de lachende derde lijkt te gaan worden.

Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde Roda JC JO12 een prima wedstrijd in Doetinchem, tegen De Graafschap, maar kreeg het niet datgene wat op basis van het spelbeeld verdiend zou zijn geweest. Ondanks een 6-3 verliespartij heeft het team laten zien ook tegen fysieke tegenstander gedurfd en strijdvaardig te kunnen spelen, met veel scoringskansen als gevolg. Top!
Geplaatst op: 12-05-2022