Maak kennis met... Martijn van der Ven

Als centrale verdediger hoopt hij net als Daryl Werker een goede band met het publiek op te bouwen en het eerste elftal van Roda JC Kerkrade te halen. Maak kennis met: Martijn van der Ven.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Martijn van der Ven en ik ben zeventien jaar oud. Ik ben begonnen met voetballen bij VV Schinveld. Dit seizoen speel ik afwisselend bij de O18 en de O21. Ik speel als centrale verdediger en dit is mijn zesde jaar bij de club."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik ga voor het hoogst haalbare. Voor mij is dat spelen in de Europese top bij een grote club. Dit is natuurlijk nog ver weg, daarom focus ik me nu eerst op slagen bij Roda JC en het halen van het eerste elftal hier."

Heb je een voorbeeld? Wie?
“Ja, Virgil van Dijk. Hij is natuurlijk een van de beste verdedigers van de wereld. Hij is groot, sterk en snel. Hij heeft alles wat een centrale verdediger moet hebben."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Dat is Daryl Werker. Hij is net als mij een centrale verdediger en heeft de gehele Voetbalacademie van Roda JC doorlopen. Ik wil graag dezelfde weg bewandelen als hem en het eerste elftal van Roda JC halen. Daarnaast had hij ook altijd een goede band met het publiek. Zoiets vind ik heel mooi en zou ik later ook wel willen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Het liefst al bij een grote Europese club, maar ik moet natuurlijk wel realistisch blijven. Ik hoop tegen die tijd dat de club in de eredivisie speelt en dat ik daar een rol in kan vervullen. Het zou harstikke mooi zijn als dat als aanvoerder zou kunnen. Die stap naar een Europese topclub komt dan misschien later wel."
Geplaatst op: 12-04-2021