Maak kennis met... Argjend Pacolli

Sinds 2018 speelt hij in de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade en hij hoopt via Roda JC een mooie stap te maken naar een club in de Bundesliga. Maak kennis met: Argjend Pacolli.
Stel jezelf even voor.
“Mijn naam is Argjend Pacolli, ik ben 19 jaar oud en sinds 2018 speel ik in de Voetbalacademie van Roda JC. Voordat ik in de Voetbalacademie terecht kwam, speelde ik in het shirt van MS Talents. Normaliter speel ik als linksback."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Mijn doel is om uiteindelijk van mijn hobby mijn beroep te maken. Vroeger had ik altijd al maar één droom: profvoetballer worden. Ik zou het dan ook geweldig vinden mocht dit lukken."

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
“Mijn voorbeeld is Marcelo. Marcelo speelt net als mij op de linksbackpositie. In mijn ogen heeft hij wat speciaals. Hij speelt op zijn positie beter dan wie dan ook. Hij inspireert mij echt."

Wie is je favoriete (ex-)Roda JC-speler?
“Mijn favoriete ex-Roda JC-speler is Nathan Rutjes. Met zijn vechtlust inspireerde hij mij zowel op het veld als daarbuiten. Toen ik hem in de O17 als trainer had, heeft hij me echt geïnspireerd. Ik ben hem erg dankbaar."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Ik zou het mooi vinden als ik over vijf jaar bij een mooie club in de Bundesliga speel. Mocht dit lukken hoop ik dan ook een mooie rol te vervullen bij deze club. Van jongs af aan droom ik al van een avontuur in deze competitie."
Geplaatst op: 10-05-2021