Jong Roda JC verliest tegen de verhoudingen in van Jong RKC Waalwijk

Jong Roda JC Kerkrade verloor afgelopen dinsdag met 4-1 op bezoek bij Jong RKC Waalwijk. Al was die uitslag redelijk geflatteerd.
Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd in de openingsfase waardoor het spel op en neer golfde. Een kwartier na aanvang kwam Jong RKC plots op 1-0, nadat Jong Roda JC de bal niet afdoende kreeg weggewerkt na een corner. Jari Koenraat was de doelpuntenmaker namens de thuisploeg. De voorsprong wisten de Waalwijkers niet lang in stand te houden, want nog een tien minuten later trok Jong Roda JC de stand alweer gelijk via Anisse Brrou. Linksback Bryan van Hove stak het hele veld over na een Waalwijkse corner en via Livio Milts kon Brrou de gelijkmaker binnenschieten. Nog voor rust wist Jong RKC toch weer op voorsprong te komen, nadat David Min een vrije trap in de kruising plaatste.

De tweede helft begon voor Jong Roda JC goed. Via Fons Flapper, Roshon van Eijma en de drie aanvallers konden de Kerkradenaren diverse kansen noteren. Jong RKC raakte zelfs een keer het eigen ijzerwerk vanuit een corner van Roda JC, maar de gelijkmaker van Jong Roda JC bleef uit. De thuisploeg kreeg amper kansen, tot aan minuut 78. Met iet wat geluk zette Daneels zijn voet tegen de bal en zette daarmee ook de 3-1 op het bord, tegen de verhoudingen in.

In de slotfase bleef Jong Roda JC de combinaties zoeken en kreeg het via Ivan Prtajin nog een levensgrote kans, maar de spits kopte net naast. Ook Safouane Ahidar kreeg nog een kans, maar de buitenspeler kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Uit de daaropvolgende tegenaanval van de Waalwijkers lukte het Koenraat om zijn tweede van de middag te maken en zo de eindstand op 4-1 te bepalen.

Scoreverloop: 13' Jari Koenraat 1-0, 25' Anisse Brrou 1-1, 40' David Min 2-1, 78' Lennerd Daneels 3-1, 89' Jari Koenraat 4-1.

Opstelling Jong RKC Waalwijk: Kees Heemskerk, Lars Nieuwpoort, Nando Nöstlinger, Lennerd Daneels, Fabian Sporkslede, Teun van Grunsven, Luuk Wouters, Sebbe Augustijns (84' Nigel Langras), David Min (60' Bram van de Wiel), Jari Koenraat, Morad El Haddouti.

Opstelling Jong Roda JC Kerkrade: Loek Hamers; Timothy Durwael, Roshon van Eijma (66' Dico Jap Tjong), Fons Flapper, Bryan van Hove; Kaan Tanriver, Naoufel Bouaouine, Livio Milts; Anisse Brrou (81' Safouane Ahidar), Ivan Prtajin, Jimmy Vijgen (46' Fadel Gobitaka).
Geplaatst op: 10-03-2020