Voorbeschouwing Roda JC Kerkrade O18 - Go Ahead Eagles O18

In het eerste seizoen van trainer Roel Brouwers is Roda JC O18 uitstekend aan de competitie begonnen. Met twaalf punten uit vier wedstrijden is de O18 gedeeld koploper
Dit is uw eerste jaar als trainer van de O18. Hoe bevalt het tot nu toe?
“Het bevalt mij hartstikke goed! Het helpt natuurlijk dat we een leuk team hebben. Daarnaast vind ik het mooi dat ik nu als trainer de gedachtes die ik heb over voetbal kan overbrengen op het team en we samen kunnen proberen dit zo goed mogelijk uit te voeren. Ondanks dat het natuurlijk altijd beter kan zijn we zeker op de goede weg. De spelers en ik beginnen elkaar ook steeds beter te begrijpen. We hopen dan ook te kunnen doorzetten waar we mee bezig zijn."

Met 12 punten uit 4 wedstrijden zijn jullie perfect aan de competitie begonnen. Is het ook jullie doelstelling om bovenin te eindigen?
We zijn met twaalf punten uit vier wedstrijden inderdaad prima aan de competitie begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen uit bij MVV beginnen we heel moeizaam. Eigenlijk spelen we zelfs een slechte eerste helft. Uiteindelijk weten we dit in de tweede helft nog om te draaien en winnen we met 3-1.

De wedstrijden tegen Argon en FC Den Bosch waren prima. Zeker voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch, waar we nog een halfuur met tien man hebben gespeeld, moet ik mijn team complimenteren. De wijze waarop het team daar gevochten heeft om de drie punten mee naar huis te nemen waren goed om te zien. Ook vorige week tegen Alexandria 66‘ spelen we een prima wedstrijd. Natuurlijk zijn er wel nog verbeterpunten. Zeker in voetballend opzicht denk ik dat we nog veel beter kunnen. Het begin is in ieder geval prima en daar ben ik dan ook hartstikke tevreden mee.

Wat verwachten jullie van Go Ahead Eagles zaterdag?
Ik denk dat we een hele goede ploeg tegen ons krijgen. Tot nu toe verloren ze alleen van FC Eindhoven en ik denk dat zij een van de betere ploegen in de competitie zijn. De afgelopen twee wedstrijden heeft Go Ahead Eagles gewonnen en afgelopen week zelfs met 6-0 van Excelsior Maasluis. De week ervoor wonnen ze van MVV dus het zal een team zijn dat veel zelfvertrouwen heeft.

Daarom verwacht ik dat het een gemotiveerd team is dat hierheen komt om het gat naar ons kleiner te maken. daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Het zal daarom geen makkelijke wedstrijd worden maar als wij ons ding doen, met energie spelen en met de absolute wil om te winnen dan denk ik dat we de drie punten in Kerkrade kunnen houden. Dit zal niet makkelijk worden maar dat is geen enkele wedstrijd."
Geplaatst op: 09-10-2020