Vier teams Voetbalacademie kampioen!

Maar liefst vier teams van de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade zijn er in geslaagd kampioen te worden. Zowel de JO21, JO16, JO15 en JO14 behaalden de titel. De Voetbalacademie is trots op deze succesvolle voorjaarscompetities.
Nadat Roda JC JO21 in de kraker tegen medekoploper SC Cambuur al een voorschot had genomen op de titel, werd een week later Excelsior Maassluis op eigen veld verslagen (0-2) en daarmee verzekerde het geelzwarte vlaggenschip van de voetbalacademie zich van het kampioenschap en promotie.

Roda JC JO16 zette in de laatste wedstrijd thuis tegen Alexandria ‘66 zijn ongeslagen reeks voort en wist in een zinderend duel uiteindelijk met 4-2 te winnen, waardoor de Kerkraadse formatie zich tot terechte kampioen mag kronen en promotie bewerkstelligt.

Ook Roda JC JO15 deed goede zaken en werd al eerder kampioen na een mooie overwinning bij UNA (2-5). Met een ongeslagen status wordt ook dit team kampioen en gaat nu in een rechtstreeks duel met een andere kampioen strijden voor een plek in de hogere divisie.

In de allerlaatste en meer dan spannende thuiswedstrijd tegen Helmond Sport was Roda JC JO14 uiteindelijk de bovenliggende partij (4-1) en daarmee behaalde dit team de verdiende titel in zijn klasse en daarmee ook promotie.

Deze kampioenschappen brengen het totaal op 5 (Roda JC JO15 najaarskampioen) en daar is onze voetbalacademie bijzonder trots op!

De voetbalacademie wenst een ieder die hierbij betrokken is van harte proficiat en dankt iedereen voor zijn of haar bijdrage en support!
Geplaatst op: 09-06-2022