Nabeschouwing Roda JC Onder 10 - De Graafschap

Afgelopen zaterdag speelde de Onder 10 op een warme zaterdagmiddag op Sportpark Kaalheide tegen De Graafschap. Waar de Onder 10 normaliter al vroeg in de ochtend voetbalt, werd er afgelopen zaterdag pas om 13:00 afgetrapt.
Tijdens het eerste zomerse weekend van het jaar begonnen beide ploegen vol energie aan de wedstrijd. Waar team 1 snel op voorsprong kwam door een aantal vroege doelpunten had team 2 het in het begin wat zwaarder en gingen de teams gelijk op. Dat het warm was op het veld was te merken aan beide teams. Aan het einde van ieder deel ging het tempo omlaag en werd de druk op tegenstander minder waardoor De Graafschap terug in de wedstrijd kon komen met een aantal goed uitgespeelde doelpunten.

Na het tweede deel werd er gewisseld van tegenstander. Team 1 kreeg het in het derde en vierde deel moeilijker tegen de nieuwe tegenstander die zonder bal veel in beweging waren. Desondanks wist team 1 vaak te scoren en was voornamelijk het vierde deel heel spannend met een 2-1 uitslag voor Roda JC en won dan ook haar wedstrijd. Team 2 begon het derde en vierde deel ook sterk en wisten dit tot het einde van de wedstrijd vol te houden. Hierdoor won ook team 2 haar wedstrijd en werd er een einduitslag van 22-15 bereikt voor de Onder 10 van Roda JC. Al met al was De Graafschap een leuke en sterke tegenstander om tegen te spelen voor de Onder 10 en kunnen de spelers trots zijn op deze overwinning.

Tekst: trainer Onder 10
Geplaatst op: 09-04-2018