Maak kennis met... Steff Haemers

Hij speelt al de helft van zijn leven voor de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade en hij hoopt via Roda JC een stap te maken richting de Bundesliga. Maak kennis met: Steff Haemers.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Steff Heamers, ik ben zestien jaar oud en woon in Neerbeek. Ik ben dan ook begonnen met voetballen bij VV Neerbeek. Al vanaf mijn achtste speel ik in de Voetbalacademie van Roda JC en momenteel ben ik keeper van de O18."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik wil heel graag profkeeper worden en binnen een aantal jaar debuteren in het eerste elftal van Roda JC. Vanuit daar wil ik mezelf graag verbeteren om uiteindelijk een mooie stap richting de Bundesliga te kunnen maken."

Heb je een voorbeeld? Wie?
“Mijn voorbeeld is Manuel Neuer. Hij is mijn voorbeeld omdat hij hele snelle reflexen heeft, heel goed kan meevoetballen en heel sterk is in één tegen één situaties. Door al deze kwaliteiten is hij een van de belangrijkste spelers van FC Bayern München en het nationale team van Duitsland."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
Ik heb eigenlijk twee favorieten ex-Roda JC-spelers: Vladan Kujovic en Przemyslaw Tyton. Kujovic is mijn keeperstrainer geweest en bij en dankzij hem heb ik me kunnen ontwikkelen tot de keeper die ik nu ben. Tyton is mijn andere favoriet vanwege zijn katachtige reflexen en daarnaast wist hij altijd de rust te bewaren en dit ook uit te stralen naar de rest van zijn team."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Over vijf jaar hoop ik mijn debuut voor het eerste elftal van de Roda JC te hebben gemaakt en een vaste waarde te zijn in het team. Hopelijk speelt de club dan in de eredivisie."
Geplaatst op: 08-03-2021