Maak kennis met... Per Hendrix

Inmiddels is hij bezig aan zijn tiende jaar bij de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. De vijftienjarige spits van de O16 hoopt van zijn hobby zijn beroep te gaan maken. Maak kennis met: Per Hendrix
Stel jezelf even voor
Ik ben Per Hendrix, vijftien jaar oud en ik ben spits en aanvoerder van de O16 van Roda JC. Toen ik vijf jaar oud was ben ik begonnen met voetballen bij RKSV Haslou. Een jaar later werd ik al gescout door Roda JC. Ondertussen ben ik dus bezig aan mijn tiende jaar in de Voetbalacademie. Ik heb eigenlijk op iedere positie al wel gespeeld. Ik heb alleen nog nooit in het doel gestaan. Uiteindelijk belande ik op de spitspositie en hier speel ik nu al zeven jaar.

Wat wil je bereiken met voetballen?
Ik wil heel graag van mijn hobby mijn beroep maken, en wil zo snel mogelijk debuteren in het eerste elftal van Roda JC en daar een vaste kracht worden in het team. Roda JC hoort thuis in de eredivisie en ik zou de club graag helpen om daar terug te keren. Het liefst zou ik later ook naar een buitenlandse club gaan, maar laat ik mezelf eerst maar eens ontwikkelen bij Roda JC voor ik daar aan denk.

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
Mijn voorbeeld is Robert Lewandowski van FC Bayern München. Hij speelt immers op dezelfde positie als ik, hij scoort bijna iedere wedstrijd en geeft altijd honderd procent voor het team. Als spits is je taak natuurlijk voornamelijk om doelpunten te maken. Hierdoor is Lewandowski natuurlijk het perfecte voorbeeld. Als ik zijn wedstrijden kijk kan ik dan ook veel van hem leren.

Wie is je favoriete (ex-)Roda JC-speler?
Roda JC heeft in het verleden veel goede voetballers gehad. Mijn favoriete speler is toch Sanharib Malki. Eigenlijk heeft dat geen uitleg nodig. Hij scoorde zoveel en bezorgde de club daarmee veel overwinningen. Hij leverde altijd heel veel arbeid voor het team. Ook zou ik zijn speelstijl wel willen vergelijken met die van mij.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar wil ik mijn debuut voor het eerste elftal van Roda JC hebben gemaakt en wil ik ook mijn steentje hebben bijgedragen aan de terugkeer in de eredivisie. Of ik daarna een stap maak naar een andere club weet ik nog niet. Voorlopig wil ik me alleen focussen op het halen van het eerste elftal van Roda JC
Geplaatst op: 08-01-2021