Ruim 400 leerlingen sluiten Kerkraadse beweegweek af op Sportpark Kaalheide

Op vrijdag 22 juni sluiten, op sportcomplex Kaalheide Kerkrade, ruim 400 leerlingen van de basisscholen Steltloper en St. Ursula de Kerkraadse beweegweek af.
Wethouder Jo Schlangen zal het startschot geven voor deze afsluitende dag. De leerlingen van de basisscholen zullen kennis maken met voetbal, tennis en atletiek en in het kader van gezonde leefstijl wordt genoeg water drinken gestimuleerd.

Door Heton, Fontys, Roda JC Midden in de Maatschappij, gemeente Kerkrade en Rabobank Parkstad Limburg kan deze dag plaats vinden. De begeleiding wordt geboden door de Roda JC-jeugdtrainers van de Roda JC Voetbalacademie, tennisleraren van T.C. Kerkrade ‘54 en atletiektrainers van Achilles-TOP. Ook zal Kinder opvang Kerkrade aanwezig zijn om de kinderen te voorzien van schmink of een glitter tattoo.

De Kerkraadse Beweegweek is een initiatief van Heton en Fontys. Het wordt dit jaar voor het eerst op deze manier georganiseerd. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dag te komen bezoeken, de sportdag zal van 09:00 tot 12:30 plaats vinden.
De beweegweek is een sportevenement dat één week lang, bij alle partnerships van Fontys Sporthogeschool, sporten in het zonnetje zet. Gemeente Kerkrade vindt het belangrijk dat alle jeugd een breed sport- en bewegingsaanbod krijgt, zodat ze een gerichte keuze kunnen maken voor een sportvereniging. Het is de taak van de Fontys Sporthogeschool studenten om aan alle jeugd over te brengen hoe belangrijk, maar vooral hoe leuk en gezond sporten en bewegen is!
Geplaatst op: 07-06-2018