Nabeschouwing Roda JC Kerkrade O16 - JVOZ O16

De vijfde wedstrijd van het seizoen leverde voor de O16 de vierde overwinning van het seizoen op. JVOZ O16 werd met 2-1 verslagen. Trainer Lance Cobben kijkt terug op de wedstrijd.
“Nadat we afgelopen week voor het eerst punten hebben laten liggen hadden we deze week wat recht te zetten tegen JVOZ."

Dat de O16 iets wilde rechtzetten was goed te zien. De ploeg begon aanvallend en dit leidde tot een snelle voorsprong.

“De eerste 10 min waren goed en we komen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Daarna blijven we wel beter maar worden we slordig in onze handeling en hanteren we te vaak de lange bal. Desondanks weten we toch genoeg kansen te creëren maar zijn het prima reddingen van de doelman van JVOZ en pech die ons in de weg staan. Het enige gevaar wat de tegenstander kon stichten is snel diepte zoeken middels een lange bal. Een van deze ballen word verkeerd ingeschat en de spits van JVOZ maakt deze bal knap af. We laten ons niet van de wijs brengen en gaan door met het creëren van kansen helaas slagen we er niet in deze af te maken."

De tweede helft blijft het betere van het spel voor Roda JC. Met veel balbezit en druk naar voren voor de thuisploeg.

“Na de rust is het spelbeeld niet veel anders, veel balbezit voor ons op de helft van de tegenstander en op het moment dat we geen balbezit hebben kunnen we snel druk zetten en veroveren de ballen goed. Uiteindelijk kunnen we halverwege de 2de helft verdiend weer de voorsprong nemen en geven we amper nog iets weg. De laatste 10 min gooit de tegenstander alles op alles maar ook deze storm doorstaan we prima."

Ondanks dat niet alles perfect liep is Lance Cobben zeker tevreden over de wedstrijd.

“Als trainer tevreden omdat iedereen bewust bezig is om stappen te maken richting verbetering. Niet alles ging goed maar het is een prima basis om mee door te gaan. Volgende week wacht koploper Almere City op ons. Een lastige uitwedstrijd maar deze groep is zeker in staat om daar ook een goed resultaat neer te zetten."

Scoreverloop
Roda JC O16 - JVOZ O16 2-1
1-0 Nathan Tukokana
1-1
2-1 Per Hendrix
Geplaatst op: 06-10-2020