Maak kennis met... Levi Golsteijn

Op veertienjarige leeftijd zat hij bij de voorselectie van het Nederlands Elftal O15. Ondanks vele blessures speelt hij ondertussen in de O21 van Roda JC Kerkrade. Maak kennis met: Levi Golsteijn
Stel jezelf even voor
“Ik ben Levi Golsteijn, achttien jaar oud en ik speel al elf jaar in de Voetbalacademie van Roda JC. Momenteel speel ik bij de O21 als linksbuiten. Ik ben linksbenig, maar kan net zo goed rechtsbuiten spelen. Toen ik veertien jaar was heb ik bij de voorselectie van het Nederlands elftal O15 gezeten. Helaas heb ik daarna veel verschillende blessures gehad waardoor ik, in totaal, zeker twee jaar buitenspel heb gestaan. Ik durf dan ook niet te stellen waar ik nu gestaan had als ik niet zoveel pech had gehad."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Ik wil net als iedereen die in de jeugdopleiding van een profclub speelt van mijn hobby mijn beroep maken. Ik wil ook naam maken en er voor zorgen dat mensen over de hele wereld weten wie Levi Golsteijn is."

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
“Ik heb niet echt een voorbeeld of iemand tegen wie ik op kijk. Je zou mijn speelstijl wel een beetje kunnen vergelijken met die van een jonge Gareth Bale van Tottenham Hotspur. Ik bespeel met veel snelheid de hele linkerflank."

Wie is je favoriete (ex-)Roda JC-Speler?
“Ik heb niet echt een favoriete (ex-)Roda JC-speler. Wel vond ik het altijd heel fijn samenwerken met Nathan Rutjes in de O17. De eerste seizoenshelft heb ik toen door een knieblessure niets kunnen spelen. Nathan hielp mij mentaal enorm. Mede daardoor heb ik de tweede seizoenshelft alles gespeeld."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Ik vind dat je grote doelen moet durven stellen voor jezelf. Daarom hoop ik over vijf jaar in de Engelse Premier league te spelen. Ik ben dan 23 jaar en het lijkt me heel mooi om bij een club als Wolverhampton Wanderers FC te spelen."
Geplaatst op: 06-04-2021