Nabeschouwing Roda JC Onder 14 - FC Volendam

Roda JC O14 speelde een goede pot tegen een fysiek sterk Volendam.
Na 5 minuten moesten de trainers spits Didier Shell wisselen voor Cyliano Cecilia nadat eerst genoemde geblesseerd was geraakt aan de hamstring. Een kleine tegenslag voor Didier maar niet voor het team want Cyliano vulde de rol van spits prima in. Het spel golfde op en neer waarbij Roda JC in het spel vooral verdedigend goed stond en aardig kon voetballen en het Volendam was dat snel de diepte zocht aan de flank.

Echt grote kansen werden er niet gecreëerd hoewel er door Roda net iets meer doelpogingen werd ondernomen. Het was in de laatste minuut van de eerste helft Ryan Vierhout die via een indraaiende vrije trap die door niemand werd aangeraakt de 1-0 op het score bord liet zetten en daarmee gingen beide ploegen rusten. Na de rust was het Roda dat het betere van het spel heeft en een aantal goede kansen creëert middels hun buitenspelers Sami Ouaissa en Ryan.

Het is wederom Ryan die het eindstation is van een na een mooie combinatie tussen Sami en Cyliano waarbij Sami knap het overzicht behoudt en Ryan het hoekje voor het uitkiezen heeft. 10 min voor tijd moeten de trainers noodgedwongen wisselen en is het verdediger Bor Frazer die in de spits moet gaan spelen, hard werken in balverlies en in de 16 blijven in balbezit was het advies. 5 min voor tijd passeerde Ryan wederom zijn man en gaf de bal laag en hard voor, die keeper ging voor de bal maar kon hem niet controleren en daar was het dan Bor die attent reageerde en de 3-0 hard tegen de touwen aanschoot. In de laatste minuut kwam Volendam wel nog tot een doelpunt via een penalty en zette daarmee de 3-1 eindstand op het scorebord.

Een verdiende overwinning op basis van spel en vechtlust. Nu wacht de O14 wederom een thuis wedstrijd op 17 februari tegen PEC Zwolle om 13:00 uur op Kaalheide, zullen de mannen deze overwinning een vervolg geven?!

Tekst: Trainer Onder 14
Geplaatst op: 06-02-2018