Roda JC O13 pakt tweede plaats op de BFC Talent cup!

Afgelopen zondag stond voor Roda JC O13 de BFC Talent Cup op het programma. Na een busreis van bijna 3 uur kwam de Onder 13 aan in Bussum. Dat dit toernooi niet makkelijk zou worden was vooraf al duidelijk. Met sterke tegenstanders als: Ajax, FC Utrecht en FC Twente zou het een hele uitdaging worden om een goed resultaat neer te zetten.
Verslag:

Roda JC werd samen met BFC, FC Emmen, PEC Zwolle, FC Twente en Ajax ingedeeld in poule A. De eerste twee ploegen van deze poule zouden uiteindelijk doorgaan naar de finale.

Roda JC startte het toernooi met de wedstrijd tegen Ajax. Een ploeg die zeker in aanmerking kwam voor de winst van het toernooi. Tijdens de beginfase van deze wedstrijd werd direct duidelijk dat Roda JC gedwongen werd tot verdedigen. Dit werd dan ook zeer gedisciplineerd gedaan. Met enkele uitbraken wist Roda JC toch gevaarlijk te worden wat in de 22e minuut leidde tot de 1-0 voorsprong. Door hard te werken wist Roda JC deze tussenstand over de eindstreep te sleepen en de winst veilig te stellen.

Vervolgens werden zowel FC Emmen als PEC Zwolle verslagen met een respectievelijke 0-2 en 0-1 overwinning. Beide waren ploegen waarbij Roda JC het spel moest maken en dit met vlagen ook goed deed.

Na de pauze stond de wedstrijd tegen BFC op het programma. Bij winst op deze ploeg zou Roda JC zeker zijn van een plek in de halve finale. Echter werd Roda JC hier afgetroefd op het gene waar deze ploeg normaal gesproken ijzersterk in is: strijden voor elke meter, elkaar ondersteunen en de wil hebben om ieder duel te winnen. Helaas werd deze wedstrijd met 2-1 verloren.

Nu zou alles aankomen op de laatste wedstrijd tegen FC Twente. Om niet afhankelijk te zijn van andere ploegen moest er minimaal 1 punt worden behaald tegen deze sterke tegenstander.
In een wedstrijd waarbij Roda JC overlopen werd door de klasse van de tegenstander werd er met ruime cijfers verloren. Doordat Ajax haar laatste wedstrijd gelijk speelde waren de behaalde 9 punten toch voldoende om de halve finale van dit toernooi te bereiken.

In de halve finale stuitte Roda JC wederom op een sterke tegenstander. FC Utrecht liet namelijk in de andere poule geen enkel punt liggen. Roda JC ging proactief van start door direct enkele kansen af te dwingen. Deze werden echter niet benut waardoor de tussenstand halverwege de wedstrijd nog 0-0 was. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden werd deze wedstrijd wel met de juiste mentaliteit gespeeld. Hierdoor was Roda JC de bovenliggende partij en kon een doelpunt ook niet uitblijven. In de 20e minuut kwam de verdiende voorsprong dan ook op het scorebord. Na een zenuwslopende eindfase waarbij FC Utrecht de bovenliggende partij was en gevaarlijk werd vanuit corners, bleef de stand onveranderd en wist Roda JC zich voor de finale te plaatsen. Dit was al een zeer puike prestatie gezien het sterke deelnemersveld.

In de finale kwam Roda JC een oude bekende tegen, opnieuw was het FC Twente waarvan gewonnen moest worden. De eerdere confrontatie werd gewonnen door FC Twente, reden genoeg voor Roda JC om een beter resultaat neer te zetten. Helaas kwam Roda JC binnen 5 minuten al op een 0-1 achterstand. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd bleef Roda JC nu wel in een ommekeer geloven. Er werd geknokt voor elke meter en er werden kansen gecreëerd. Deze kansen werden echter niet benut waardoor FC Twente kon counteren en de voorsprong uitbreidde naar 0-3. Roda JC wist nog iets terug te doen door de 1-3 te maken maar verder kwam het niet.

Het toernooi werd dan niet gewonnen maar, met een beter resultaat dan de voorheen gespeelde wedstrijd op zak en een verdiende 2e plaats, werd er met een goed gevoel terug gekeken op een zeer geslaagd toernooi.
Geplaatst op: 03-07-2017