Maak kennis met ... Samuel Nygaard

Met zijn vader als voorbeeld hoopt hij ook ooit te mogen spelen in het eerste elftal van Roda JC Kerkrade. Maak kennis met: Samuel Nygaard.
Stel jezelf even voor.
“Mijn naam is Samuel Nygaard, ik ben 16 jaar oud en speel bij de O16. Sinds de O11 speel ik in de Voetbalacademie van Roda JC. Ik ben begonnen met voetballen in Denemarken en daarna ben ik verhuisd naar Nederland. Eerst heb ik een aantal jaar bij FC Kerkrade-West gevoetbald en daarna heb ik nog één jaar bij VV Schaesberg gespeeld."

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Mijn ultieme doel is denk ik het Wereldkampioenschap winnen met Nederland."

Heb je een voorbeeld? Zo ja, wie?
“Mijn voorbeeld is Paolo Maldini. In mijn ogen is hij een van de beste verdedigers of al dan niet dé beste verdediger die er is geweest. Zijn speelstijl past denk ik ook wel bij mijn speelstijl."

Wie is je favoriete (ex-)Roda JC-speler?
“Mijn favoriete ex-Roda JC-speler is mijn vader Marc Nygaard. Hij speelde van 1998 tot en met 2002 bij Roda JC en hij heeft hier een succesvolle tijd gehad. In deze periode heeft hij ook een aantal Europese wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt misschien wel de wedstrijden tegen AC Milan. In vier seizoenen kwam hij tot 15 doelpunten in dienst van Roda JC. Ik zou het dan ook erg mooi vinden als ik net als mijn vader zou mogen spelen in het shirt van Roda JC."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Ik zou het mooi vinden als ik over vijf jaar een mooie transfer kan maken naar het buitenland."

Geplaatst op: 03-05-2021