Weekupdate verbouwing Kaalheide

Nu de verbouwing op Kaalheide gestart is nemen we je graag mee in dit proces. Bekijk op deze pagina wekelijks een update.

21 mei tot 2 juni
In de afgelopen periode is er hard gewerkt op vier verschillende velden. Zowel de twee kunstgrasvelden als de twee natuurgrasvelden. Op veld drie zijn de lampen geplaatst. Hier is het alleen nog wachten op het scorebord. Op veld vier is de drainage aangelegd en is er een begin gemaakt met de stoep. Ook is de onderlaag die hier komt te liggen, van het kunstgrasveld uit het Parkstad Limburg Stadion, naar Sportpark Kaalheide gebracht. Het veld in het stadion is ingezaaid en begint langzaam groen te kleuren. Bij het onderste grasveld is de berm gesnoeid.


13 mei tot 20 mei

Deze week zijn op veld drie de eerste reclameborden teruggehangen. Op veld vier is men bezig met het bij elkaar scheppen en het wegbrengen van het zand en de rubberkorrels.22 april tot 6 mei
In de afgelopen weken is er al volop gebruik gemaakt van het vernieuwde veld drie. Aan het begin van deze week is er een start gemaakt met de verbouwing van veld vier. De omheining, doelen en dug-outs zijn verwijderd. Ook aan het verwijderen van de oude matten is men deze week begonnen. In het oude stadion is het veld ingezaaid.

15 april tot 21 april

Veld drie is zo goed als af. Alleen de lampen en het scorebord moeten nog geplaatst worden. Het veld is wel al goedgekeurd en inmiddels in gebruik genomen. De O21 mocht het spits afbijten en als eerste trainen op het nieuwe kunstgrasveld. Inmiddels is er begonnen aan het veld in het oude stadion. Dit wordt volledig afgeschraapt en opnieuw ingezaaid. Aan het andere kunstgrasveld wordt komende week gestart.


7 april tot 14 april
Afgelopen week en in de loop van deze week worden de laatste zaken omtrent veld drie afgerond. De ballenvangers zijn geplaatst en de volledige omheining is gezet. In de komende weken wordt er een nieuw scorebord geplaatst.1 april tot 7 april

Deze week zijn alle korrels uitgestrooid op het nieuwe kunstgrasveld. In de sneeuw zijn de dug-outs en de doelen geplaatst. De omheining en het nieuwe scorebord worden volgende week geplaatst.25 maart tot 31 maart

Deze week krijgen we langzaam een beeld van het eindresultaat. De kunstgrasmatten zijn gelegd, maar moeten nog vastgemaakt worden. Ook de belijning is nog niet helemaal af. Daarnaast is de laatste hand gelegd in de bestrating rondom het veld en zijn er nog tegels bij gelegd. De korrels voor het veld zijn woensdag 31 maart 2021 geleverd en zullen in de loop van volgende week op het veld worden uitgestrooid.18 maart tot 24 maart
Deze week is de extra onderlaag gelegd. De grootste klus was het plaatsen van de lichtmasten. Alle lichtmasten staan, de lampen komen echter pas later. Daarnaast zijn ook betonnen platen rondom het veld gelegd. Deze worden in de komende dagen gekit.

11 maart tot 17 maart

In de week van elf tot zeventien maart is er extra zand geleverd voor de onderlaag en is de bestrating rondom het veld gelegd en afgemaakt. De grote bergen zand, die nu nog naast het veld liggen, zullen in de loop van de komende week gebruikt worden.


4 maart tot 10 maart

Deze week is er op Sportpark Kaalheide gewerkt aan het leggen van de drainage. Daarnaast is de onderlaag waar men vorige week mee begonnen is, gelijkvloers gemaakt. In de loop van deze week zullen de kabels voor de verlichting gelegd worden en de bestrating rondom het veld opgepakt worden. De daadwerkelijke lichtmasten komen later.


25 februari tot 3 maart

Ook deze week is er weer veel werk verzet op Sportpark Kaalheide. Zo is er begonnen met het ophogen van het veld om uiteindelijk het nieuwe kunstgrasveld te kunnen aanleggen. Verder is er hard gewerkt aan de elektriciteitsvoorziening voor de lichtmasten.

Hoofdscout van de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade, Dave Janssen is blij met deze mooie stap richting de toekomst: "Het is geweldig om te zien dat we eindelijk een vernieuwde accommodatie krijgen. Als de Voetbalacademie van Roda JC willen we leidend zijn in Limburg. In mijn rol en samen met mijn medescouts zijn we bezig met het binnenhalen van de beste jeugdspelers in deze omgeving. Deze nieuwe velden dragen bij aan een optimale topsport uitstraling die daarvoor nodig is en waarmee we de komende jaren weer nieuwe stappen kunnen zetten."
17 februari tot 24 februari

Vorige week woensdag is er gestart met de verbouwing van Kaalheide. In een week tijd is er veel gebeurd. Zo is de betegeling verwijderd, de lichtmasten zijn weggehaald en de kunstgrasmaten zijn in zijn geheel verwijderd. Op dit moment is men bezig met het aanleggen van een nieuwe laag. Op deze laag komen uiteindelijk de nieuwe kunstgrasmatten te liggen.

Hoofdjeugdopleidingen Danny Volkers is verheugd met de verbouwing van het sportpark: "Met het verbouwen van sportpark Kaalheide zetten we als Voetbalacademie een grote stap in het professionaliseren van onze Academie. Waar we jaren lang dankbaar gebruik mogen maken van diversere amateurcomplexen, zal Sportpark Kaalheide komend seizoen zowel door de week als op zaterdag weer volop bruisen. Een grote stap richting een mooie, sportieve toekomst"

Geplaatst op: 03-03-2021