Maak kennis met... Julian Tillmans

Ondertussen speelt hij al acht jaar in de Voetbalacademie van Roda JC Kerkrade. Over vijf jaar hoopt hij basisspeler te zijn in het eerste elftal van de club. Maak kennis met: Julian Tillmans.
Stel jezelf even voor
“Mijn naam is Julian Tillmans en ik ben vijftien jaar oud. Ik ben begonnen met voetballen bij SC Jekerdal, maar speel al vanaf mijn zevende in de Voetbalacademie van Roda JC. Ik heb hiervoor op veel verschillende posities gespeeld. Onder andere in de spits, als linksbuiten en linksback. Momenteel speel ik centraal achterin bij de O16.

Wat wil je bereiken met voetballen?
“Het liefst wil ik zo snel mogelijk slagen bij Roda JC. Ik wil hier profvoetballer worden en met voetbal mijn geld gaan verdienen. Pas als dat gelukt is wil ik verder kijken. Ik kan het nu wel al gaan hebben over het buitenland, maar slagen bij Roda JC is lastig genoeg."

Heb je een voorbeeld? Wie?
“Mijn voorbeeld is Sergio Ramos. Ik vind hem een geweldige speler die altijd veel strijd levert en hard werkt voor zijn team. Ieder duel wilt hij winnen. Daarnaast heeft hij nog extra kwaliteiten voor een verdediger, hij scoort immers geregeld bij Real Madrid. Zijn speelstijl bevalt me wel en ik zou mezelf graag met hem vergelijken."

Wie is je favoriete (ex-) Roda JC-speler?
“Pa-Modou Kah is mijn favoriete ex-Roda JC-speler. Net als Sergio Ramos was hij altijd heel gedreven en gaf hij honderd procent. Ik vind ook dat Kah een mooie speelstijl had waar ik mezelf graag mee vergelijk."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Zoals ik al zei hoop ik over vijf jaar een basisspeler te zijn in het eerste elftal van Roda JC. Als de club dan nog in de eerste divisie speelt hoop ik mijn steentje te kunnen bijdrage aan promotie naar de eredivisie en de handhaving op het hoogste niveau van Nederland het seizoen daarna. Natuurlijk zou ik het mooi vinden om daarna een stap hogerop te maken, maar het is nu nog veel te vroeg om daar over na te denken."
Geplaatst op: 01-03-2021